Belföld

A MAL környezetvédője a harmadik gyanúsított

Ő sem tett vallomást és ő is panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A Nemzeti Nyomozó Iroda újabb gyanúsítottat hallgatott ki az iszapkatasztrófával kapcsolatban, aki szabadlábon védekezhet. Ezzel a gyanúsítottak száma háromra emelkedett – erősítette meg a rendőrség.

F. Józsefné, mint a MAL Zrt. környezetvédelmi és labor felelőse megalapozottan gyanúsítható gondatlan közveszélyokozás és környezetkárosítás vétségével. F. Józsefné nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a gyanúsított laboratóriumi és környezetvédelmi vezetőként úgy vizsgálta felül cége kárelhárítási tervét és hajtotta végre annak módosításait, hogy elmulasztotta a hasonló katasztrófa esetén a kármentesítéshez, az élet, a testi épség és a vagyon megóvásához szükséges intézkedések kidolgozását, védelmi rendszerek, a káresemény hatását csökkentő védművek és jelző-riasztórendszerek kialakítását.

A Nemzeti Nyomozó Iroda – a bejelentett polgári jogi igényekre tekintettel – a gyanúsítást követően azonnal intézkedett és megtette a gyanúsítottak vagyonát érintő biztosítási intézkedéseket és zár alá vételre tett előterjesztést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik