Belföld

Mégsem lesz lex Járai

Bár csütörtök reggel Szijjártó Péter még azt mondta, marad a lex Járai, a kormány legújabb módosítója azt mutatja, mégsem. A kormány - úgy tűnik - mégis enged a nemzetközi nyomásnak.

“A tevékenységi engedélyt első alkalommal 2007. június 1-jét követően megszerző biztosítókat visszahelyezi a biztosító fogalmába, tekintettel arra, hogy a törvényjavaslat fizetési kötelezettséget írna el ő normatív jelleggel, így indokolatlan a kivétel alkalmazása” – olvasható a kormány legújabb módosító javaslatában.

Ami azt jelenti, mégiscsak marad a lex Járai, bár csütörtök reggel még Szijjártó Péter ennek ellenkezőjét mondta – hívta föl délutáni cikkében a nol.hu.

A Népszabadság kormányzati forrásból úgy értesült: a hét elején még úgy tűnt, hogy kikerül az inkriminált szakasz, szerdán viszont a Berlinben tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnöknek “határozottan az volt a véleménye, hogy a lex Járainak maradnia kell”. Ez kizárólag akkor változhatna, “ha különösen nagy nemzetközi nyomás nehezedne a magyar kormányra közvetlenül a zárószavazás előtt”. Ezek szerint most különösen nagy volt a nemzetközi nyomás – következtet a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik