Belföld

Orbán: nincs idő soha ki nem próbált emberekre

Orbán Viktor azzal indokolta Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezését, hogy nincs idő soha ki nem próbált emberekre, módszerekre, továbbá felkészülésre, kísérletezésre. Stabilitásra van szükség.

Orbán Viktor azt mondta ma a Belügyminisztériumban tartott állománygyűlésen: tapasztalt, sikeres és a rendőrök által is respektált miniszterre volt szükség. „Ki is fogok mellette tartani végig, amíg az önök teljesítménye egyébként indokolja ezt” – mondta a rendőröknek a miniszterelnök. Hozzátette: Pintér Sándor szabad kezet kapott, még azokat a személyi döntéseit is elfogadta, amelyeknél esetleg más megoldás is szóba kerülhetett volna.

Mint mondta, az elmúlt években állandó átalakulás volt a rendőrségnél, más-más minisztériumhoz, más-más miniszter vezetése alá kerültek a rendőrök, ennek eredményeképpen képtelenek voltak teljesíteni. Hozzátette: szervezeti értelemben garantálni fogja az állandóságot, mert ehhez a munkához kiszámíthatóság, biztonság kell. „Ma Magyarországon a rend és a közbiztonság megteremtése a legfontosabb nemzeti ügy… meg kell szabadítsuk városainkat, falvainkat, köztereinket a félelemtől”- mondta. És hozzátette, erre szolgálnak a rendvédelmi szerveknél mostanáig végrehajtott személycserék.

A közbiztonság javításához a rendőrség átalakítás mellett a büntetőpolitikának is változni kell – hangsúlyozta. „A bűnözők mentegetése helyett az áldozatok oldalára kell állnia a büntetőpolitikának.”
Minként tegnap a Jobbik frakciójánál tett látogatásán, úgy ma a Belügyminisztériumban is kijelentette, hogy a bűnüldözés kizárólag az állami szervek feladata, a kormány nem fogad el „semmiféle félkatonai szervezetet, semmiféle gárdát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik