Belföld

Tovább folytatódik a fővárosi razzia

Pályaudvarokat és azok környékét ellenőrizték a fővárosi rendőrök. Az egyenruhások több mint 350 embert igazoltattak, öt embert elfogtak és negyven esetben tettek szabálysértési feljelentést.

Az akciót eredetileg két héttel korábban hirdették meg, de szerdán indult újra. Erre azért volt szükség, mert időközben 1500 fővárosi rendőrt vezényeltek árvízi védekezésre. A ellenőrzésekben a napi szolgálaton túl több mint 100 rendőr és 50 polgárőr vesz részt. Ezalatt közösen ellenőrzik egyebek mellett az aluljárókat, főpályaudvarokat, és a bevezető utakat is, de az akció kiterjed a tömegközlekedési eszközökre – a busz a metró és a villamoshálózatokra is. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektetnek az éjszakai illegális gyorsulások, illetve a prostitúció visszaszorítására is.

Minden nap kijelölnek egy-egy fő témát, amellyel fokozottan foglalkoznak a felsoroltak közül. A harmadik napon, vagyis pénteken a pályaudvarok illetve azok környékének ellenőrzése volt a cél. Az egyenruhások pénteken összesen öt embert fogtak el: az egyiket azért, mert tetten érték bűncselekmény elkövetése közben, a másik négyet pedig körözték. Csak pénteken 358 embert igazoltattak, közülük ötöt elő is állítottak, mert nem volt náluk igazolvány. Emellett 40 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek, 19 esetben pedig helyszíni bírságot is kiszabtak, összesen 180 ezer forint értékben.

Az akció szombaton is folytatódik a főváros egyes bűnügyileg fertőzött részein – tájékoztatta a Független Hírügynökséget szombati közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik