Belföld

A KDNP önkormányzati cégre bízná a parkolást

Azonnali hatállyal felbontaná a VI. kerület szerződését a Centrum Parkoló kft.-vel a kereszténydemokrata Wertán Zsolt Zoltán, és a parkolás biztosítását saját önkormányzati cégre bízná a jövőben.

A jelenlegi feltételek mellett a parkoltatásból 100-150 millió forintos bevétele van a kerületnek; ha azt saját cégre bíznák, akkor milliárdos összeg folyhatna be éves szinten. Ezzel a hiány jelentős része lefedhető lenne, és lehetőséget adna a kerületnek a hosszú távú működésre – mondta el Wertán Zsolt Zoltán. Azt is közölte, hogy a szerződés felbontása érdekében előterjesztést kívánnak benyújtani a képviselő-testülethez.

A KDNP-s politikus arra is utalt, hogy az Országgyűlés kedden módosította a közterületi parkolás jogi szabályait, szerinte emiatt lehetőség nyílik arra, hogy azonnali hatállyal felbontsák a szerződést.

Ehhez az is hozzájárulhat, hogy a kerület szerződése a céggel tavaly szeptemberben járt le, ezért júliusban közbeszerzési eljárást indítottak, amelyet azonban a közbeszerzési döntőbizottság megsemmisített és hárommillió forintos bírságot rótt ki Terézvárosra.

“Az ajánlati felhívás olyan kitételeket tartalmazott, hogy gyakorlatilag csak a Centrum tudott jelentkezni. Ezután a kerület vezetése meghosszabbította a parkolócég szerződését, de a korábbinál sokkal rosszabb feltételek mellett. Így a működéshez szükséges eszközökért – amelyek ekkor már a kerület
birtokában voltak – bérleti díjat, és karbantartást sem kértek. Ez a
szerződés két hónapos felmondási határidővel azóta is fennáll” – vélekedik a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik