Belföld

Megrepedt a vásárosnaményi híd

Megrepedt a vásárosnaményi Tisza-híd fő tartóeleme, ezért lezárták a forgalom elől a folyami átkelőt.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt közölte, hogy a megsérült híd életveszélyessé vált, így megtiltották rajta a közlekedést.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy meddig tart a hídzár a Nyíregyháza-Beregsurány-Beregszász közötti 41-es számú főút forgalmának tiszai átkelését biztosító építményen.

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. Észak-alföldi Régió Szervezetének irodavezetője az MTI munkatársának elmondta: a híd tervezett felújításának előkészítéséhez anyagvizsgálati mintavételt végeztek, s akkor vették észre a fő tartóelemen a repedést.

Hozzáfűzte, hogy Budapestről egy szakértői csoportot várnak a hídhoz, amelynek tagjai a helyszíni vizsgálat után remélhetőleg magyarázatot találnak a repedés okára és döntenek a megoldásról.

Szamos István, a Magyar Közút Kht. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatójának tájékoztatása szerint a híd lezárása miatt a Lónya-Vásárosnamény-Tarpa “háromszögben” lévő beregi településeket csak 85 kilométeres kerülő úton lehet megközelíteni.

A Szabolcs Volán Zrt. a kialakult helyzethez igazodóan most szervezi át az autóbuszok közlekedését.

Tóth Attila, a Magyar Közút Kht. vásárosnaményi üzemmérnökségének ügyeletese azt az információt adta, hogy a beregi településeket közúton Mátészalka-Fehérgyarmat-Tivadar útvonalon, a kisari Tisza-hídon át lehet megközelíteni.

A Tisza beregi folyószakaszán Lónyánál, Tiszaadonynál és Aranyosapátinál komp is működik, de csak napkeltétől napnyugtáig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik