Belföld

Szász feljelenti Keller Lászlót

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés miatt büntetőeljárást, személyiségi jogi okok miatt pedig polgári peres eljárást indít Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnöke Keller László közpénzügyi államtitkárral szemben a jövő hét első felében, közölte Futó Barnabás az elnök jogi képviselője.

A jogi képviselő tájékoztatása szerint Szász Károly az államtitkárnak a Magyar Hírlap szombati számában tett nyilatkozata miatt tesz feljelentést. Keller László az interjúban alkalmatlannak nevezte Szász Károlyt a felügyelet vezetésére.

Az államtitkár a lapnak nyilatkozva azt mondta: a PSZÁF elnöke “köztisztviselőként olyan látszatot próbál kelteni a Fidesz segítségével, hogy azt ne mondjam politikai védelmével, mintha a kormánynak köze lenne a brókerbotrányhoz”.

Mint mondta: “Szász felelősségét még olyan ügyekben is vizsgálni kell, amikor a felügyelet – az elnök tudtával – olyan személyek vállalkozásainak adott pénzintézeti jogosítványt, engedélyt, ahol ezt nem tehette volna meg”.

A feljelentéssel kapcsolatban Futó Barnabás elmondta: jó esély van arra, hogy a mentelmi joga mögé bújik a képviselő.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik