Belföld

Belgium-Oroszország: 3-2 (Belgium jutott tovább)

A belgák győzelmükkel továbbjutottak, az utolsó percig hihetetlen elánnal küzdő oroszok pedig búcsúztak a vébétől.

A hárompontos oroszok és a kétpontos belgák mérkőzésén Belgiumnak mindenképpen nyernie kellett, hiszen a japánoknak négy pontjuk volt az utolsó forduló előtt.

Kezdődik a mérkőzés, vezetnek a belgák!

Az első percekben inkább az oroszok veszélyeztetnek a szélekről, de a belgák eddig hárították a beadásokat.

7. perc:

Belgium-Oroszország: 3-2 (Belgium jutott tovább) 1Kim Milton Nielsen játékvezető rejtélyes okokból szabadrúgást ad a belgáknak az orosz tizenhatos előtt. A szabadrúgást Walem csavarja el gyönyörűen – nagyon szép gólt lő a bal felső sarokba. Tökéletes célzás! Belgium vezet, 1-0, a javukra.

9. perc:

Mpenza küldi kapura a jobboldalról a labdát, Nyigmatullin, az orosz kapus véd.

10. perc:

Szolomatyin kap sárgát, nem sokkal később csapattársa, a szintén orosz Karpin kap ugyanilyen figyelmeztetést.

12. perc:

A belga Walem beadását De Boeck fejeli kapura, a labda a léc fölött hagyja el a játékteret.

20. perc:

Alejnyicsev cselez ki több belga védőt a baloldalon, beadása azonban nem sikerül, Szolomatyinhoz kerül végül a labda Karpintól, de Szolomatyin lövésébe bele tud vetődni egy belga védő.

27. perc:

Mpenza lő közelről az orosz kapu mellé. Az iszonyatos erejű löketet aligha fogta volna a kapus, ha jobban céloz a zaire-i származású belga…

36. perc:

Wilmots sérül meg. Ápolni kell a belga támadó középpályást.

39. perc:

Van der Haeghe kap sárgát. Ugyanebben a percbn Szicsov távoli, nem túl erős lövését fogja De Vlieger.

40.perc:

Wilmots fejel Verheyen elé: a belga átemel, de kicsivel a bal felső sarok mellé. Ugyanebben a percben Van der Haeghe lő, Nyígmatullin véd.

42. perc:

Le kell cserélni a sérült Nyikiforovot, közben két másik orosz is a földre kerül a belga térfélen. Az egyik a tizenhatoson belül esik el, a bíró továbbot int.

44. perc:

Verheyen öt méterre a kaputól iszonyatos erővel fölé bikázza a labdát. Elképesztően nagy belga helyzet volt, rendkívül rossz kivitelezéssel.

46. perc:

Hohlov lő – gyengén, a belga kapu mellé.

Ezután már nem változik a szünetig az eredmény: az első félidőben tehát a belgák vezetnek egy góllal.

Kezdődik a második félidő, egyenlítenek az oroszok!

49. perc:

Wilmots lő az orosz kapu fölé.

52. perc:

Belgium-Oroszország: 3-2 (Belgium jutott tovább) 2Beszcsasztnih gólt lő: egyenlít Oroszország! 1-1! Előzőleg a fiatal Szicsov tört kapura, ám a belga kapus, De Vlieger védte közeli lövését. A De Vliegerről kipattanó labda viszont Beszcsasztnih elé került, aki az üres kapuba talált be, remek kapáslövéssel. Nagyon szép gólt lőtt a világbajnokságon eddig “gyengélkedő” orosz támadó!

61. perc:

Beszcsasztnih fejelhet teljesen üresen, Szicsov nem tud beleérni a labdába, így az az alapvonalon túlra pattan, a belga kapu mellett.

62. perc:

Van der Haeghe lő, Nyigmatullin védi a távoli löketet, éppenhogy elkapva a pattogó labdát.

70. perc:

Sonck jön be Mpenza helyett. Közben Walem emel be a tizenhatosra, de a labdát Nyigmatullin fogja.

74. perc:

Szicsov-Alejnyicsev-Tyitov összjáték a belga tizenhatoson belül: az oroszok túlbonyolítják a dolgot, Tyitov gurítása a kapu előtt csúszik el. Nincs gól, mert nem érkezik a sokadik passzra már senki…

Megint vezetnek a belgák!

78. perc:

Belgium-Oroszország: 3-2 (Belgium jutott tovább) 3A csereként beállt Sonck gólja: a belga egy szöglet után ugrik fel az ötösön, és Nyigmatullin képtelen hárítani a közeli bólintást: ismét vezet Belgium! 2-1! Sonck az év játékosa volt az elmúlt szezonban Belgiumban – nem érdemtelenül!

Két góllal vezetnek a belgák!

83. perc:

Belgium-Oroszország: 3-2 (Belgium jutott tovább) 4A belga középpályás, Bart Goor ad középre, Wilmots cselez az orosz tizenhatos előtt, rálövi, Onopko – az ukrán származású orosz hátvéd – lábán megpattan a labda, és védhetetlenül száll az orosz kapu bal sarkába. Wilmotsnak ez a harmadik gólja a vébén!

Feljönnek az oroszok!

88. perc:

Belgium-Oroszország: 3-2 (Belgium jutott tovább) 5A rendkívül tehetséges, fiatal orosz támadó, Szicsov kap zseniális passzt, egyedül áll a kapussal szemben, és elteszi mellette a labdát, gól! De Vlieger tehetlen volt – feljönnek az oroszok: 3-2! A vesztésre álló orosz csapat továbbra is iszonyatos akarással próbálja kicsikarni a döntetlent, amely a továbbjutásukat jelentené.

91. perc:

A csereként beállt orosz támadó, Kerzsakov fejel mellé.

A bíró lefújja a mérkőzést, így az oroszok kiestek, a belgák továbbjutottak, a másik meccsen győztes Japánnal együtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik