Belföld

Gyógyszerteszt-eredmények szállítását és adminisztrációját végzi a TNT

Clinical Trial Network - gyógyszergyártók és kórházak számára.

Kórházak és orvosok vállairól veszi le az adminisztrációs és koordinációs terheket legújabb szolgáltatásával Európa legnagyobb expressz-szállítója, a TNT. A Clinical Trial Network (magyarul orvosi teszthálózat, CTN) nevű szolgáltatás egyesíti magában a teszteredmények real-time számítógépes feldolgozását és a kísérleti minták különleges körülmények közötti szállítását.

Az új szolgáltatást tavaly vezették be Nyugat-Európában, Magyarországon pedig az év eleje óta lehet igénybe venni. A Clinical Trial Network klinikai kísérletek során tesztelt gyógyszerminták, szárazjégben szállított teszteredmények és klinikai felszerelések kórházakba illetve laboratóriumokba küldését koordinálja. A szolgáltatást egy könnyen kezelhető, kényelmes és hatékony online előjegyzési program egészíti ki. Az adminisztráció és a fuvarszervezés eddig főleg a kísérletekben résztvevő kórházi személyzetet terhelte, így a CTN használatával ők ismét a betegekre tudnak koncentrálni.

Az új szolgáltatást a TNT egyik legjelentősebb ügyfélbázisának számító gyógyszergyártó cégek veszik igénybe: a TNT átvállalja tőlük a tesztelendő gyógyszerkészítmények bonyolult és szerteágazó logisztikai szervezését. Az eddig szokásos telefonos megrendelések és helyi nyilvántartások vezetése helyett a www.tnt.com honlapon elérhető CTN-en keresztül leadhatók a megrendelések, a legapróbb részletig pontosíthatók a szállítási körülmények, és nyomon követhető a küldemények útja. Így a gyógyszergyártó illetve a kórház mindig pontosan ismeri a küldemények tartózkodási helyét.

A TNT különleges szolgáltatásainak körébe eddig is beletartozott biológiai minták és kis terjedelmű, hűtést igénylő küldemények szállítása, amelyet a biotechnológiai, orvosi és gyógyszerészeti iparág számára alakítottak ki. Ezen belül eddig is gyakran juttattak célba pl. emberi szöveteket, biológiai mintákat. Így például a tavalyi budapesti vízilabda Európa-bajnokság során a sportolók doppingtesztjéhez szükséges vizeletmintákat is a TNT szállította az előírt rövid határidőn belül a genti központi laboratóriumba.

A TNT Express Worldwide Hungary Kft. a magyarországi expressz szállítási piac vezető vállalata. Az amszterdami tőzsdén jegyzett TPG-csoporthoz tartozó cég a legnagyobb piaci részesedést mondhatja magáénak az időérzékeny küldemények továbbításának területén.

További információk:
ifj. Járosi Márton, TNT Express Worldwide Hungary Kft. tel.: (1) 431 3161
Náray Vilmos, Live PR-ügynökség tel.: (1) 225 7835
www.tnt.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik