Belföld

Eredendő bűn – Erotikus sztárpárbaj

Michael Cristofer filmjében minden úgy indul, mint egy átlagos szappanoperában. A jóképű, gazdag kávéültetvényes, hogy a számító hozományvadászokat kiktassa, levelezés útján szerez magának ifjú feleséget.

Egyetlen cél vezérli, utódokat akar magának, pici trónörökösöket. Amikor a lány odaér a birtokra, kiderül róla, hogy gyönyörű, érzéki szépségű nő. Mielőtt a férfiban felébredne a gyanú, hogy itt valami nem stimmel, már nincs visszaút, menthetetlenül szerelembe esik. A forró, szenvedélyes kapcsolatnak azonban hirtelen vége szakad. A lány eltűnik…

Eredendő bűn – Erotikus sztárpárbaj 11969-et írtunk, amikor Catherine Deneuve és Jean-Paul Belmondo főszereplésével a mozikba került Francois Truffaut filmje, A Mississippi szirénje. Az Eredendő bűn ugyanabból az írott forrásból táplálkozik, mint elődje. Cornell Woolrich műve kortalan, megfelelő tálalásban bármikor sikerre vihető, ezt ismerte fel Michael Cristofer is. Talált két érzéki szépségű színészt, és erotikával fűszerezett thrillert forgatott. Angelina Jolie és Antonio Banderas kiválasztásával nincs is semmi probléma, személyes varázsuk elviszi a hátán a filmet. A rendező is így gondolhatta, mert az ágyjeleneteket kevésbé kidolgozott részekkel fűzte össze. A film így remek alkalmat kínál arra, hogy megnézzük, mennyit ér önmagában a két sztár. Az Eredendő bűnben felfedezhető értékeket pedig nyugodtan írhatjuk az ő számlájukra.

Eredendő bűn – Original Sin, 2001. Színes, francia-amerikai film, 116 perc. Rendező: Michael Cristofer, operatőr: Rodrigo Prieto. Főszereplők: Antonio Banderas, Angelina Jolie. Forgalmazza a Best Hollywood.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik