Belföld

Hamar feloszlatták a tüntetést

Több száz rendőr vonult ki a Batthyány-örökmécseseshez, ahol pár tucat ember tüntetett. A demonstrációt hivatalosan nem jelentették be, de a Magyar Önvédelmi Mozgalom képviselője egy internetes portálon korábban meghirdette a tüntetést.

Hamar szétzavarta a nagy erőkkel kivonuló rendőrség azt a pár tucat tüntetőt, akik szombat délután ötkor a Batthyány-örökmécsesesnél gyülekeztek – jelentette helyszíni tudósítónk. A demonstrálók a rendőrség jogellenességét hangsúlyozták, mivel be nem jelentett tüntetés ellen a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság egyik korábbi döntése alapján nem léphetnek fel. A rendőrség azonban már tegnap kiadott egy közleményt, melyben előre vetítették határozott beavatkozásukat. Az ő álláspontjuk szerint a bírósági döntésre hivatkozás nem jogalap arra, hogy hetekre előre szervezzen valaki be nem jelentett demonstrációt.

Önnek is van híre, képe videója a tüntetésekről? Töltse fel az FN Tudósítóra!


Hamar feloszlatták a tüntetést 1

Igazoltatták a tüntetõket (Fotó: Gáti András)


A tüntetésre több száz rendőr vonult ki, folyamatosan arra szólították fel a pár tucat tüntetőt, hogy hagyják el a teret, csak úgy mint a szintén több tucat újságírót. Végül 18 óra után a Hold utcában körbe zárták azt a pár, még ott maradt tüntetőt, s igazoltatták, megmotozták őket, némelyiket előállították. A FigyelőNet tudósítójának beszámolója szerint Gonda Lászlót, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivőjét is előállították.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik