Gazdaság

Megérkezett Magyarországra a BenQ

Megkezdte működését a mobiltelefonokat gyártó BenQ Mobile Magyarországon, a társaság a Siemens mobilüzletágát vette át.

Josef Forer, a BenQ Mobile közép-kelet-európai központjának ügyvezető igazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: a Siemens az idén októberben adta el mobilüzletágát a tajvani cégnek, s most a BenQ Mobile-ben 2,5 százalékos részesedése van.

A tajvani elektronikai anyavállalathoz tartozó müncheni székhelyű BenQ Mobile a vezeték nélküli mobil kommunikációs eszközök egyik vezető gyártója és forgalmazója, s a vásárlástól számítva 18 hónapig jogosult a Siemens márkanév önálló használatára.

A kutatás-fejlesztéssel is foglalkozó BenQ Mobile tavalyi árbevétele meghaladta az 5,6 milliárd eurót, s világszerte 7 ezer embert foglalkoztat. A Gartner Dataquest adatai szerint félévkor a BenQ Mobile piaci részesedése 5,2 százalék volt a világon, s ezzel a hatodik legnagyobb mobiltelefon-gyártó volt.

Magyarországon a részesedés 9-10 százalék körüli, amit tartani szeretne az új társaság is. Tárkányi Tamás magyarországi fióktelep-vezető kifejtette: a két márka hosszú távon egybeolvad, s 2006 tavaszán bemutatják az egyesített, BenQ–Siemens márkanevű termékeket. A közös nevet 5 évig használhatja a mobilcég.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik