Élet-Stílus

Magyar jegyüzéreket fogtak Pekingben

A FigyelőNet információ szerint két magyar jegyüzér is van a hét végi razziák során előállítottak között. A kínai törvények szerint a jegyüzérkedés maximálisan 15 nap elzárással büntethető.

A kínai rendőrség az olimpia pekingi helyszíneinél 221 személyt előállított, közülük 71 illetőt pedig őrizetbe vett. A rendőrségi akció keretében 569 jegyet koboztak el. Az előállítottak között 31 külföldi volt, közülük hármat vettek őrizetbe, és 14 külföldinek lerövidítették a kínai tartózkodási engedélyét.

Hidasi Edit pekingi konzul a FigyelőNet érdeklődésére megerősítette:
két magyar állampolgár is van az előállított külföldi jegyüzérek között. A konzul elmondása szerint két honfitársunk azok közé a
külföldi jegyüzérek közé tartozik, akiknek lerövidítették a kínai
tartózkodási engedélyét.

Akcióban a jegyüzérek (forrás: chinadaily)

Akcióban a jegyüzérek (forrás: chinadaily)

A hivatalos kínai hírügynökség értékelése szerint illegális árusok az olimpia augusztus 8-i kezdete óta nagyon nagy számban próbálnak meg értékesíteni jegyeket a szervezőbizottság (BOCOG) szigorú fellépése ellenére. Vannak olyan üzérek, akik az eredeti ár tízszereséért próbálnak meg eladni belépőket. A játékokra összesen 7 millió jegy állt rendelkezésre, ezek 75 százaléka a kínaiak számára volt fenntartva a több mint 1,3 milliárd lakosú országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik