Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: lézer bakelitőrülteknek

A profi és amatőr zenészek és zenerajongók nagyjából egyetértenek abban, hogy a legjobb minőségű hangzást bakelitlemezről lehet elérni. A digitális korszakban ez régimódinak tűnhet, az mp3-ak és a letöltések idejében mit tegyen, akinek sommás lemezgyűjteménye van? Nekik való az ELP LT-2XRC.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Izmos ébresztőóra
Nokia gyémántmobil
Abramovicsé a világ legdrágább háza

Egy bakelitlemez-gyűjtemény nagy kincs, ráadásul nagyon vigyázni is kell rá – végülis folyamatos eródálásnak van kitéve, amikor az apró jeleken pattog a tű. Az ELP LT-2XRC azonban a fémtüskét lézerrel helyettesítni (innen is a neve – LT mint Lazer Turntable), ugyanazt a hangminőséget nyújtva anélkül, hogy károsodna a lemez. Sőt: még a karcos lemezeket is képes lejátszani, a gyártó cég szerint kis túlzással egy darabokra tört, a lejátszóba ragasztó vagy ragasztószalag nélkül behejezett lemezzel is megküzd. És ami a legfontosabb: a hagyományos lejátszókkal ellentétben nem érzékeny a rezgésekre, a lábdobogásra, ajtócsapódásokra.

Csúcsfogyasztó: lézer bakelitőrülteknek 1

A készülék egyébként egy modern CD-lejátszó minden funkciójával rendelkezik, távírányítható, méri a játékidőt és a visszalévő időt, LCD-kijelzője van, stb. Lejátszik 33, 45 és 78-as sebességben, 7-12 hüvelykes lemezeket, és 14 ezer dollárt kóstál. Az igazi bakelit-őrülteknek azonban ez is megéri.

Javasoljon Ön is terméket a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik