Élet-Stílus

BL: a MU hét gólt vágott a Romának! (videó)

A Manchester United megalázó különbséggel, 7-1-re verte az AS Romát az Old Traffordon, a Chelsea pedig 2-1-re győzött Valenciában, így mind a két angol sztárcsapat bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Manchester-Roma: kiütéses győzelem

Francesco Totti, az AS Roma vezére úgy nyilatkozott a mérkőzés előtt: a manchesteri BL-negyeddöntő fontosabb a számára a berlini vb-finálénál. Nos, a világbajnok támadó társaival együtt küzdött, próbálkozott, de ezen az estén az AS Roma egész egyszerűen nem volt egy kategóriában a Manchester Uniteddel.

Az angol együttes – amelyből hiányzott a Rómában kiállított Paul Scholes – a 19. percre nemhogy ledolgozta egygólos hátrányát, hanem összesítésben már kettővel vezetett. A 11. percben Michael Carrick helyezett nagyon okosan a kapu bal oldalába, a 17. percben Alen Smith lőtt a bal alsóba, majd kisvártatva Wayne Rooney is betalált – gyakorlatilag eldöntve ezzel a továbbjutást. Az AS Roma védelme lassú és körülményes volt, a csapat kapusa, Doni sem fogott ki jó napot, és elől is meglehetősen




BL: a MU hét gólt vágott a Romának! (videó) 1
Videó: ManU-Roma

BL: a MU hét gólt vágott a Romának! (videó) 1
BL: a MU hét gólt vágott a Romának! (videó) 3

határozatlanok voltak az olaszok, főleg távolról és beívelésekkel próbálkoztak, ezekben azonban nem sok veszély volt.


BL: a MU hét gólt vágott a Romának! (videó) 4

Alam Smith-ék tetszés szerint lõtték a gólokat (dpa)


A MU-nak pedig minden, de minden bejött: a félidő végén Cristiano Ronaldo megszerezte első BL-gólját, majd a szünet után már kettő ilyet számolt. A folytatásban Carrick (hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba) és a csereként beállt, a sérüléséből nemrég felépülő Patrick Evra is betalált, míg a tetemes hátrányban is szimpatikusan küzdő Roma erejéből csak a szépítésre futotta: Daniele De Rossi kapásból lőtt a bal alsó sarokba.

Az utolsó húsz percben gála jelleget öltött a találkozó (Sir Alex Ferguson már lefújás előtt el kezdte osztogatni az autogramokat), bár hazai gárda könnyedén került helyzetbe, a Manchester United már nem erőltette a támadásokat, a rómaiak akcióiban pedig kevés volt az ötlet és az átütőerő. Ha kiütéses manchesteri győzelemre magyarázatot akarunk találni, akkor azt kell mondanunk, az angolok sokkal határozottabbak voltak a kapu előtt, mint a római együttes, és ezt a statisztika is alátámasztja: 22 lövésükből 15 találta el Doni ketrecét, a másik oldalon 22/8 ez az arány. Az eredmény tükrében furcsa, persze teljesen lényegtelen, hogy a rómaiak valamivel többet birtokolták a labdát (46/54)… A Manchester United a Bayern München-AC Milan párharc továbbjutójával találkozik a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Valencia-Chelsea: Canizares bakija döntött

Nem a legjobb előjelekkel várta az angol bajnok a BL-negyeddöntő visszavágóját, hiszen az első meccsen hazai pályán csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Valenciával szemben. A remény az első félidőben elúszni látszott, de az utolsó pillanatokban Canizares bekapott egy csúnya potyagólt, és ezzel eldöntötte a párharcot.


BL: a MU hét gólt vágott a Romának! (videó) 5

Korai volt Morientesék öröme (dpa)


Gólt kellett lőnie a Mestallában a Chelseanek, de az első félidőben nem is igen volt komoly helyzete az angoloknak, a Valencia védelme remekül dolgozott. Sőt a hazaiak félóra elteltével a hatodik BL-góljánál tartó Morientes révén megszerezték a vezetést. A találat teljesen összezavarta Jose Mourinho együttesét, a spanyol támadó pillanatokkal később ismét bevehette volna Petr Cech kapuját, de a lövését blokkolták a védők.

Nem sokkal az újrakezdés után egy szemfüles góllal egalizált Andrij Sevcsenko: Essien beívelt szabadrúgását követően Drogbát megállították a védők, de a labda az ukrán elé került, és ő közelről nem hibázott. A második félidő hátralévő percében egymás hibáira vártak a felek, egyik csapat sem akart kockáztatni. Már mindenki a hosszabbításra várt, amikor Essien gondolt egyet, és a 90. percben éles szögből tüzelt. A védhető lövést csúnyán elnézte Canizares, és ezzel gyakorlatilag kiejtette a Valenciát.

A hosszabbítás perceiben a Chelsea rutinosan megtartotta az eredményt, és a ManU mellett második angol csapatként bejutott a legjobb négy közé. Szerdán a Liverpool is csatlakozhat a duóhoz: Rafa Benitezék már idegenben is simán verték a PSV-t, és várhatóan takaréklángon is tartani tudják a több mint megnyugtató előnyt.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágók:
Manchester United (angol)-AS Roma (olasz) 7-1
Gól:
Carrick (11., 60.), Smith (17.), Rooney (19.), C. Ronaldo (44., 49.), Evra (81.), illetve De Rossi (69.)

Továbbjutott: a Manchester United, 8-3-as összesítéssel.

FC Valencia (spanyol)-FC Chelsea (angol) 1-2
Gól:
Morientes (32.), illetve Sevcsenko (52.), Essien (90.)

Továbbjutott: a Chelsea, 3-2-es összesítéssel.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik