Élet-Stílus

Talmácsi győzött Jerezben

Az Apriliával versenyző Talmácsi Gábor győzött a motoros-vb 125-ös géposztályának a Spanyol Nagydíján. Isidre Esteve Pujol, a spanyolok klasszis motorosa súlyos sérülést szenvedett és lebénult.

A negyedik futamgyőzelmét arató magyar motoros rajt-cél győzelmet aratott Jerezben a 125 géposztály Spanyol Nagydíján, és ezzel a pontverseny élére került. Talmácsi, aki az olasz Pasini motorgondjai miatt az élről kezdhette meg a versenyt, kiválóan rajtolt és az első kör után biztosan vezetett a spanyol Pol Espargaro, valamint a cseh Pesek előtt.

Az ötödik kör után Talma tovább növelte előnyét, a második helyen Pesek robogott a Derbi-motor nyergében, míg a harmadik pozícióba, a katari nyitófutamon győztes Faubel zárkózott fel. Tizenhat körrel a vége előtt a magyar versenyző már majdnem két másodperccel vezetett cseh riválisa előtt.

Féltávnál Talmácsi ugyan továbbra is az élen motorozott, de egyre jobban csökkent az előnye Pesekkel szemben, aki valósággal ráragadt a magyarra, míg a harmadik helyen, jócskán leszakadva Faubel száguldott. A magyar és a cseh motoros különversenyt vívott egymással, Pesek többször is nézegette, mikor és hogyan tudna előzni, de Talmácsi rendre leszerelte a támadásokat.

Az utolsó körben Pesek még nagyobb sebességre kapcsolt és az egyik

Pujol balesete

Súlyos balesetet szenvedett hazája rali-bajnokságának egyik versenyén Isidre Esteve Pujol. A Dakar-ralin is indult pilóta elvesztette uralmát a gépe felett és a hátára esett. A pórul járt versenyzőt mentőhelikopterrel kórházba szállították, az első orvosi jelentések szerint deréktól lefelé megbénult, eltört néhány bordája és a tüdeje is megsérült.

kanyarban sikerült is a magyar elé kerülnie, Talmácsi azonban visszavágott: óriási bravúrral újra az élre került és a célvonalban 14 ezredmásodperccel (!) megelőzte a cseh pilótát. A dobogó harmadik fokára Faubel állhatott fel.

„Hosszú ideje vártam már erre a sikerre, boldog vagyok és annak külön örülök, hogy a pontverseny élére kerültem. Végig jó ritmusban mentem, de féltávnál, ahogy kopott a gumi, egyre jobban csúszkált a motor és Lukas egyre közelebb került hozzám. Próbáltam elengedni, hogy lássam mire képes, de nem akart megelőzni. Aztán a hajrában mégis elment mellettem, de sikerült kihasználnom, hogy az utolsó kanyarban későn fékezett, nagy gázt adtam és én nyertem” – nyilatkozta Talma.

A 250-es géposztályban a katari GP-t is megnyerő Jorge Lorenzo volt a legjobb, a spanyol kentaur Alvaro Bautista és Andrea Dovizioso előtt szerezte meg a győzelmet, míg negyedliteresek között idén bemutatkozott Tóth Imre egy kör hátránnyal a 18. lett. A MotoGP-ben Valentino Rossi diadalmadkodott, az olasz klasszis 85. futamgyőzelméhez Dani Pedrosa, valamint Colin Edwards gratulálhatott a dobogón.

Világbajnokság, Jerez, Spanyol Nagydíj
125 kcm:

1. Talmácsi (magyar, Aprilia) 41:52,149
2. Pesek (cseh, Derbi) 0,014 mp hátrány
3. Faubel (spanyol, Aprilia) 5,720 mp h.

A vb állása:
1. Talmácsi (magyar, Aprilia) 45 pont
2. Gadea (spanyol, Aprilia) 41
3. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 36

250 kcm:
1. Lorenzo (spanyol, Aprilia) 45:35.846
2. Bautista (spanyol, Aprilia) 45:36.064
3. Dovizioso (olasz, Honda) 45:36.324 4

18. Tóth Imre (Aprilia) 1 kör hátrány

A vb állása:
1. Lorenzo (spanyol, Aprilia) 50 pont
2. de Angelis (Marinó-i, Aprilia) 33
3. Dovizioso (olasz, Honda) 27

Moto GP:
1. Rossi (olasz, Yamaha) 45:53.340
2. Pedrosa (spanyol, Honda) 45:54.586
3. Colin Edwards (amerikai, Yamaha) 45:56.041

A világbajnokság állása:
1. Rossi (olasz, Yamaha) 45 pont
2. Stoner (ausztrál, Ducati) 36
3. Pedrosa (spanyol, Honda) 36


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik