Élet-Stílus

Liverpooli bravúr a Nou Campban

A Barcelona csak húsz percig játszott címvédőhöz méltóan, és megérdemelten szenvedett vereséget hazai pályán a BL-nyolcaddöntőjének első meccsén. A Chelsea biztató helyzetben, de Terry ismét lesérült.

Barca-Liverpool: harmatgyenge címvédő

Csalódást okozott a rajongóinak a katalán együttes, amely elsősorban a második félidőben játszott ötlettelen szürke futballt, és nagyon nehéz helyzetbe került a két hét múlva esedékes visszavágó előtt a 2-1-es vereséggel.

A mérkőzést idegesen kezdte mind a két csapat, némi mezőnyfölényre tett szert a Barca, majd szépen lassan kezdett egyre veszélyesebbé válni. A meccsnek ebben a szakaszában főleg a két szélső védő, Zambrotta és Belletti felfutásai okoztak problémát a Liverpool védelmének, amely az idei Bajnokok Ligája kiírásban csak két gólt kapott. A Nou Campban aztán érkezett a harmadik: a már említett világbajnok hátvéd átjátszotta a labdát Gerrardon, és pontosan a hosszú saroknál érkező Decóhoz ívelt. Az apró termetű portugál megnézte magának a bal alsót, és esélyt nem hagyott fejesével a sokszor bizonytalankodó Reinának. Ezután következtek a Barca legmeggyőzőbb percei. Többször is növelhette volna az előnyt a Rijkaard-gárda, de a befejezésekbe rendre hiba vagy egy liverpooli láb csúszott.

Liverpooli bravúr a Nou Campban 1

A gyõztes gól szerzõje (AFP)


A nagy rohanás után kicsit visszaállt a címvédő, és a félidő hajrájában, egy kapitális Valdes hiba után Bellamy kiegyenlített. A spanyol kapus fogni akarta a támadó fejesét, de a labdát ehelyett bevédte. A szünetben Rafa Benitez alaposan lehordhatta együttesét, elsősorban a védelmet, amely a második félidőben sokkal biztosabban állta a katalánok rohamait. Ronaldinho nagyon gyengén játszott, Deco elszürkült a második félidőre, és habár kevesebbet volt a vendégeknél a labda, mégis ők voltak veszélyesebbek. A 75. percben a Barca-védelem szerencsétlenkedését Kuyt használta ki, és az üresen érkező Riiséhez passzolt, aki tíz méterről a kapuba bombázott. A folytatásban is csak erőlködött a hazai csapat, és az előnyt különösebb problémák nélkül megőrizte a Liverpool, amely két hét múlva az Anfield Roadon fogadhatja a címvédőt.

Inter-Valencia: meddő fölény

Milánóban csak 30 ezer néző látogathatott ki a San Siróba, a szicíliai focibotrányt követő szigorodó biztonsági előírások miatt. A mérkőzésen négy gól esett, de a színvonal hagyott némi kivánnivalót maga után. Az Inter szinte végig fölényben játszott, de két egyéni villanás végül nehéz helyzetbe hozta az olasz bajnokságot toronymagasan vezető együttest.

Az első félidőben szinte végig rohamozott a milánói gárda, de a támadásokban csak ritkán volt átütő erő. Félóra elteltével végre ünnepelhettek a hazai rajongók, miután Figo beadását a bal alsó sarokba bólintotta Cambiasso, aki az akciónál megsérülhetett, mert két perc múlva le kellett cserélni. A hátralévő negyedórában nem változott a helyzet, mindhiába támadott az Inter, az előny nem nőtt.

Liverpooli bravúr a Nou Campban 2

Parádés szabadrúgásgólt lõtt Villa (dpa)


A második játékrészre felpörgött a spanyol csapat, és egy szenzációs David Villa szabadrúgással ki is egyenlített. Az egyenlítő gól után őrjítő rohamokba kezdett a házigazda, aminek a 76. percben meg is lett az eredménye: egy tetszetős támadást Maicon fejezett be eredményesen. Ezzel azonban nem volt még vége, hiszen négy perccel a rendes játékidő vége előtt az olasz védők röviden szabadítottak fel, és David Silva habozás nélkül kilőtte a bal alsó sarkot.

Roma-Lyon: kártyafesztivál Rómában

Jó mérkőzést ígért a francia listavezető és az AS Roma összecsapása a római Olimpia-stadionban, de a találkozó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A tetszetős megmozdulások helyett a felek egymás aprításában jeleskedtek, Riley játékvezető összesen tizenegy sárgalapot osztott ki.

A Roma a mérkőzés egyetlen pillanatában sem tudott az Olympique Lyon fölé kerekedni, amely idegenben értelemszerűen nem akart feleslegesen kockáztatni. A hazaiaknál csak Francesco Totti nyújtott elfogadható produkciót, de a szabadrúgásainál nem volt szerencséje. A másik oldalon is adódott néhány ígéretes lehetőség, de Doni kapuja előtt a franciák sem voltak elég precízek.

A gólnélküli döntetlen a Lyonnak kedvez, amely hazai pályán harcolhatja ki a nyolc közé jutást. Persze nem lehetnek biztosak a dolgukban a Gerrard Houllier legényei, hiszen nehezen elképzelhető, hogy a Roma kétszer is ilyen gyenge teljesítménnyel rukkol elő a Bajnokok Ligájában.

Liverpooli bravúr a Nou Campban 3

Sevcsenko kezd beilleszkedni (dpa)


Porto-Chelsea: a visszatérés

José Mourinho személye miatt pikánsnak ígérkezik a Chelsea portói vendégjátéka is, az angol gárda portugál trénere ugyanis éppen a mostani riválistól távozott Londonba, miután megnyerte a BL-t 2004-ben. A trénerrel együtt tért vissza egykori munkaadójához Ricardo Carvalho is.

A mérkőzésen igazságos döntetlen született, ami papíron a Chelsea-nak kedvez, de Jose Mourinho nem lehetett maradéktalanul elégedett, hiszen újra lesérült John Terry, majd a helyére érkező Arjen Robben kért cserét a szünetben. Na de ne szaladjunk ennyire előre! A fontos kérdések már az első félidőben eldőltek, a második 45 percre ellaposodott a mérkőzés.

Pedig ígéretesen indult a találkozó: mind a két csapat lendületesen kezdett, és 11. perc után meglepetésre vezetést is szereztek a vendéglátók. Terry-t az oldalvonálnál ápolták, amikor Makelele gyenge felszabadító fejese után Raul Meireles bombázta a labdát védhetetlenül a bal alsóba. Négy perccel később az egyre jobb formába lendülő Sevcsenko értékesítette a tizenhatos sarkáról a Terry-t váltó Robben átadását.

A meccs hátralévő részében még mind a két csapat lőtt egy-egy kapufát, de ezen kívül már nem sok minden történt. A londoniak az eredmény tartására törekedtek, a Porto játékosainak pedig nem tudtak mit kezdeni a rivális védelmével. A Chelsea jó előjelekkel várhatja a Stamford Bridge-i visszavágót, John Terry és Robben sérülése ellenére.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
FC Porto (portugál)-FC Chelsea (angol) 1-1 (1-1)
Gól:
Meireles (12.), illetve Sevcsenko (16.)

Internazionale(olasz)-FC Valencia (spanyol) 2-2 (1-0)
Gól:
Cambiasso (29.), Maicon (76.), illetve Villa (64.), Silva (86.)

AS Roma (olasz)-Olympique Lyon (francia) 0-0

FC Barcelona (spanyol)-FC Liverpool (angol) 1-2 (1-1)
Gól:
Deco (14.), illetve Bellamy (43.), Riise (74.)


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik