Belföld

Orbitális nagyot hazudott a rendőröknek egy apa, hogy hazaköltözzön a lánya

Hamis vád bűntette miatt kell felelnie annak az apának, aki orbitális nagyot hazudott a rendőröknek azért, hogy hazaköltözzön a lánya.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az apa tavaly októberben felhívta a segélyhívót, hogy egy férfi Püspökladányba vitte a lányát, s a gyermeke tőle kért segítséget telefonon, mert nem tud hazajönni.

A bejelentést követően a zsaruk kimentek a családfőhöz, aki a meghallgatása során azt mondta, hogy a lánya üzeneteiből arra következtetett, hogy őt fogságban tartják. A rendőrök még aznap felvették a kapcsolatot a bejelentő Püspökladányban élő lányával, aki elmondta, hogy nem tartják őt fogságban, hanem együtt él a férfivel.

Kiderült, hogy az apa mindig ellenezte a lánya és a püspökladányi férfi kapcsolatát, és a hamis bejelentéssel akarta elérni azt, hogy a lánya hazaköltözzön hozzá. A családfő beismerte a bűnösségét a nyomozás során.

A vádlott a nyomozás során beismerte tényállításának valótlanságát. A Debreceni Járási Ügyészség próbára bocsátást kért az apára hamis vád bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik