Belföld

Ferihegyen is felbolydul az élet a kínai elnök látogatása miatt

Quentin Top / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Quentin Top / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Fokozott ellenőrzést és forgalomkorlátozást rendeltek el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér illetékességi területén egy külföldi delegáció magyarországi tartózkodása idejére – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerdán a police.hu oldalon. Habár az MTI híre azt nem részletezi, milyen külföldi delegációról van szó, de minden bizonnyal a mai napon hazánkba látogató Hszi Csin-ping kínai elnökről és küldöttségéről van szó.

Az ORFK tájékoztatása szerint a korlátozások célja a delegáció akadálytalan közlekedésének és biztonságának szavatolása, ezért szükséges a jelzett területre belépők fokozott ellenőrzése, a belépés és benntartózkodás lehetőségének korlátozása, illetve szükség esetén az ott tartózkodók távozásra kötelezése.

Jelezték, hogy

szerdán 6 órától legkésőbb pénteken 22 óráig megtiltják a járművel történő megállást és a gyalogos közlekedést egyes útszakaszokon, beleértve a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, az utak melletti földterületeket és annak környékét.

Szerdán 15 órától 22 óráig, valamint pénteken 13 óra 30 perctől 19 óráig a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A terminálján az induló szint járdáit lezárják, és megtiltják a látogatók belépését a kilátóteraszra és az AEROPARK területére.

A kínai elnök látogatása alatt számos forgalomkorlátozás lesz a fővárosban, melyek a BKK járatait is érintik. A BRFK egy korábbi közlése szerint szerda este és péntek délután a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető utat 30-40 percre lezárják, a korlátozás a 100E és a 200E repülőtérre közlekedő buszjáratokra is vonatkozik.

Hszi elnök május 8. és 10. között tartózkodik Magyarországon, látogatása alkalmával véleménycikket írt a Magyar Nemzetbe:

Kapcsolódó
Hszi Csin-ping a magyar-kínai barátságról írt dolgozatot a Magyar Nemzetbe
„A kínai–magyar barátság olyan, mint a jó tokaji bor: illatos, édes, tartalmas és tartós.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik