Közélet

Elkapták a lövöldöző sorozatrablót

bilincs(2)(1)(1)(1)(960x640).jpg (bilincs, )
bilincs(2)(1)(1)(1)(960x640).jpg (bilincs, )

Négy akciója volt, de pénzt csak két pénzintézetben kapott.

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki nyáron – igen rövid időn belül – négy pénzintézetet is megpróbált kirabolni, kettőt Budaörsön, egyet Üllőn és egy másikat pedig Gyálon. Pénzt azonban csak két alkalommal sikerült szereznie. A támadóról már akkor grafika készült, néhány hete pedig azonosították, közzétették nevét, fotóját is. A nyomozóknak sikerült kideríteniük, hol találják a keresett fiatalt, ám félő volt, hogy fegyvert hord magánál, ezért terrorelhárítók ütöttek rajta. Székesfehérváron kapták el, azóta előzetes letartóztatásban van – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Zsinórban három

A 27 éves fiatalember Gyálon csapott le június 10-én, fegyverrel ment az ottani bankba, ahol bár pénzt követelt, egy fillért sem kapott, az alkalmazottak ugyanis azt mondták, nem tudnak adni. Így jobb híján zsákmány nélkül hagyta el a tetthelyet.

Néhány nappal később – június 13-án – már elszántabbnak tűnt, akkor egy Üllői pénzintézetre vetett szemet. Az alkalmazottakat – fegyver ide vagy oda – ott sem sikerült meggyőznie arról, jobban teszik, ha átadják neki a pénzt. Sőt, az egyik biztonsági őr egyenesen szembeszállt vele. Dulakodtak, végül a tettes több lövést is leadott a plafon felé. Később kiderült, valószínűleg „csak” egy gáz-riasztó volt nála.

A sikertelen „pénzszerzési manőverek” után sem adta fel, következő héten, június 17-én Budaörsön is szerencsét próbált. Ismét fegyvert ragadott és fenyegetett – ezúttal nem hiába. Az alkalmazottak egy nagyobb összeget adtak át neki. Miután megkapta a vágyott bankókat, elszaladt.

Itt a negyedik

A rendőrség néhány hete csak három esetről beszélt, ám azóta kiderült, a számlájára írható egy másik, még májusi akció is.  A forgatókönyv itt is hasonlóan alakult, fegyvert – vagy valami ahhoz hasonlót – vett magához, besétált a budaörsi pénzintézetbe, és pénzt követelt. Innen sem távozott üres kézzel.

Budapesten is dübörög az ipar

Jelenleg a főváros sincs híján efféle izgalmaknak. Éppen néhány órája rabolt ki egy fegyveres egy XI. kerületi takarékszövetkezetet. Pénteken is támadó járt  egy ugyancsak XI. kerületi pénzintézetben, néhány nappal korábban pedig egy XIII. kerületi bankban próbált meg pénzt szerezni egy fiatalember.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik