Tudomány zöldövezet

Puma végzett egy 21 éves férfival Kaliforniában

Evgeny555 / Getty Images
Evgeny555 / Getty Images

Puma végzett egy 21 éves férfival szombaton Kaliforniában – írja az AFP. A ritkának számító támadás áldozata nem volt egyedül, 19 éves öccse is vele volt, ő súlyos arcsérülést szenvedett.

A rendőrsége közleménye szerint a két testvér szarvasagancsokat gyűjtött egy erdőben, amikor megközelítette őket a ragadozó. A fiúk nem menekültek el, hanem – ahogy a szakértők is tanácsolják az ilyen esetekben – magasba emelték a karjaikat, kiabálni kezdtek és még egy hátizsákot is az állat felé hajítottak, hogy elijesszék. Azonban mindez hiábavaló volt, a puma rájuk rontott.

A ragadozó először a fiatalabb testvért, Wyattet célozta, akinek megharapta az arcát, majd karmaival a testét is megsebezte. Később viszont az idős fiú, Taylen keltette fel az érdeklődését, akit torkon harapott. Wyatt eközben visszamenekült autójukhoz, ahol már volt térerő, így tudott segítséget hívni.

Az öccs a kiérkező rendőrökkel együtt kezdte el keresni bátyját és a pumát. Mire megtalálták őket, Taylen már nem élt, a ragadozót pedig később elfogták és megölték.

A pumatámadások rendkívül ritkák, 1986 óta mindössze 22 emberrel történt hasonló Kaliforniában, közülük hárman haltak meg. Az utolsó halálos pumatámadás 2004-ben történt az államban.

A hegyi oroszlánként is ismert pumák Észak-Amerikában őshonos nagymacskák, amelyek akár 60 kilogrammosra és 2,4 méter hosszúra is megnőhetnek.

Kapcsolódó
Puszta kézzel harcolt egy puma ellen egy csapat biciklis
Az 50-es-60-as éveikben járó nők kövekkel, botokkal és puszta kézzel szálltak szembe a ragadozóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik