Tudomány

Puszta kézzel harcolt egy puma ellen egy csapat biciklis

Colin Langford / 500px / Getty Images
Colin Langford / 500px / Getty Images

Negyvenöt percen keresztül harcolt egy csapat biciklista egy társukra támadó puma ellen Washington államban – írja a New York Post.

Az 50-es és 60-as éveikben járó csoport éppen egy kívül eső úton kerékpározott, amikor a ragadozó rávetette magát egyikükre. A 60 éves Keri Bergere egy árokba borult, az állat pedig harapdálni kezdte az állát. Ekkor lépett közbe a csapat többi tagja, akik botokkal és kövekkel szálltak szembe a veszélyes ragadozóval.

Egyikük egy kis késsel meg is szúrta a pumát, míg egy másik jelenlévő fojtogatni kezdte, majd puszta kézzel kezdte szétfeszíteni az állkapcsát, hogy ne tudja tovább harapdálni Bergerét. Egy harmadik résztvevő eközben egy méretes követ vágott többször is az állat fejéhez, Bergere pedig igyekezett belebökni a szemébe.

15 percnyi küzdelem után a ragadozó végre elengedte a bajba jutott nőt. Ekkor a csapat az egyik biciklit használva a földre szorította a pumát, és ott is tartotta 30 percen keresztül, ameddig az illetékes hatóság tagja odaért és lelőtte az állatot.

Keri Bergere

Bergerét kórházba szállították, állapota nem volt súlyos. Elmondása szerint társai egytől egyik kistermetű nők voltak, akik mégis emberfeletti erővel szálltak szembe a veszélyes ragadozóval, ezért pedig végtelenül hálás nekik.

A puma egy körülbelül 1 éves hím volt, amely nagyjából 34 kilogrammot nyomott. A szakértők szerint a példány nem volt veszett, és semmilyen más betegség sem indokolta az agresszív viselkedését.

Kapcsolódó
Ölés közben örökítették meg a félelmetes ragadozót
A szakértők szerint igazi ritkaságnak számít ez a videó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik