Tudomány zöldövezet

Cápa tépett szét egy ausztrál szörföst

Philip Thurston / Getty Images
Philip Thurston / Getty Images

Eltűnt egy 55 éves szörfös Ausztráliában egy cápatámadást követően – írja a The Guardian. A rendőrség úgy hiszi, a férfi nem élte túl az esetet.

Az illetékes hatóság helyi idő szerint kedd reggel jelentette be, hogy súlyosan megsérült valaki a Streaky Bay nevű település partjainál, délután pedig már azt nyilatkozták, hogy holttest után kutatnak, amelyet egyelőre nem találtak meg.

A The Advertiser című helyi napilap értesülése szerint a szörföst széttépte a rátámadó ragadozó, amely nagyjából 4,2 méteres lehetett.

A szemtanúk 10 óra 20 perckor értesítették a rendőrséget a cápatámadásról, akik a helyszínre érkezve azonnal keresni kezdték az áldozatot, de csak a szörfdeszkájára bukkantak rá. A férfit azóta is próbálják megtalálni, már csónakok és egy helikopter is csatlakozott a kereséshez.

Az eset csupán egy hónappal azután történt, hogy a 64 éves Pamela Cook súlyos sérülések szenvedett egy lábát megharapó cápától, szintén Ausztráliában. Ugyanebben az országban idén már egy halálos cápatámadás is történt, akkor egy 46 éves szörfös volt az áldozat, két éve pedig egy 32 éves férfi vesztette életét, amikor felszíni búvárkodás közben egy fehér cápával találkozott.

Kapcsolódó
Arcon harapta a szörföst a cápa
Több mint két tucat öltéssel kellett összezárni a sebeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik