Tudomány zöldövezet

Grizzly medve támadt egy amerikai vadászra

Byrdyak / Getty Images
Byrdyak / Getty Images

Lezárták a Montana állambéli Custer Gallatin Nemzeti Erdőpark egyes részeit, miután egy grizzly medve támadt egy vadászra – írja a CNN. Egy vadászcsoport pénteken értesítette a hatóságokat arról, hogy egyik tagjuk medvetámadás áldozata lett, az illető rálőtt, és feltehetőleg meg is sebesítette a ragadozót.

A helyszínre érkező mentőcsapatok helikopterrel szállították kórházba a férfit, sérülései súlyossága és a jelenlegi állapota nem ismert.

A hatóságok arra figyelmeztetnek minden természetjárót, hogy állandóan legyenek felkészülve a medvék jelenlétére, ugyanis Montana ad otthont az Egyesült Államok legnagyobb grizzlymedve-populációjának. Továbbá azt tanácsolják, mindig legyen kéznél medveriasztó spray, és soha ne próbáljuk meg megközelíteni ezeket az állatokat, ugyanakkor ne is kezdjünk el futni, ha meglátjuk őket.

A grizzly medvék (Ursus arctos horribilis) tömege a 220 kilogrammot is meghaladhatja, magasságuk pedig a 2,5 métert is elérheti, ha hátsó lábaikra állnak. Ezek az állatok az Egyesült Államok szinte teljes területén védettek.

Kapcsolódó
Lelőtték az emberölő grizzly medvét
A hatóságok úgy vélték, veszélyezteti az emberek testi épségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik