Tudomány zöldövezet

Jövő hét közepén 30 fok is lesz

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A vasárnap sok napsütéssel, de élénk, néhol erős széllel telik, a maximumhőmérsékletek 21-25 fok között alakulnak, miközben kora délután már szinte az egész országra elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat – a részleteket itt olvashatja.

Hétfőn azonban már többnyire napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül, azonban nagy területen megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul – írja a Kiderül.hu. Kedden általában száraz idő lesz, legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő a délutáni, esti óráktól jelentéktelen eső, zápor, a légmozgás is mérsékelt marad, a hőmérséklet 20-26 fok körül alakul.

Szerdán és csütörtökön aztán néhol elérjük a 30 fokot, míg máshol marad a hűvösebb idő.

Szerdán a csúcsérték általában 23 és 29 fok között várható, de északkeleten 19, 22, délnyugaton néhol 30 fokot is mérhetnek. Sok lesz a felhő, hazánk északi, északkeleti felén helyenként előfordulhat eső, zápor, egy-egy zivatar. Csütörtökön a napos körzetek, illetve periódusok mellett inkább közepesen vagy erősen felhős idő lesz a jellemző. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar (lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat), sok helyütt megélénkül, időnként megerősödhet a délnyugati, nyugati szél. A hajnali 11, 20 fokról általában 23 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, délen mérhetik a magasabb értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik