Belföld

Riasztást adtak ki a zivatarveszély miatt – térkép

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az érintett területeken az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de viharos szél és jégeső is lehet.

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, főleg a Dunántúl délnyugati részén, és az északkeleti megyékben lehet elszórtan zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon és a középső területeken erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos lökések. A hőmérséklet napközben 21-25, késő este 13-17 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt több megyére. Ezeken a területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de intenzív csapadékhullás (10-15 mm), szélerősödés (60-70 km/órás), jégeső (1-2 centis) is előfordulhat!

Frissítünk!

Szinte az egész országra elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A riasztások által érintett járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon. Azt írták, hogy az erősebb cellák főként északkeleten lehetnek jellemzőek. Az éjszakai órákra fokozatosan stabilizálódik a légkör, és hétfőn a kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

 

 

Hétfő hajnalban a szélvédett tájakon pára-, ködfoltok képződhetnek. Általában napos időre számíthatunk, északkeleten több, máshol kevesebb gomolyfelhővel. Elvétve előfordulhat zápor.
Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. Délután többnyire 20, 25 fok valószínű, de északkeleten hűvösebb is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik