Tudomány zöldövezet

Jön az enyhülés, 17 fokig melegszik az idő

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Vasárnap legfeljebb északkeleten, keleten lehet átmenetileg kevés felhő az égen – ott is inkább csak a nap első felében –, másutt zavartalan lesz a napsütés. Csapadék kizárt, a délkeleti, keleti szelet az Észak-Dunántúlon időnként élénk, Sopron környékén esetleg erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 10, 11 fok körül alakul – írja a Kiderül.hu.

Hétfőn derült, napos időben lesz részünk, majd késő délutántól nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek, csapadék nem várható. A déli, délkeleti szelet a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérik, hajnalban általában -8, -1 fok valószínű, de a fagyzugokban alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A hőmérséklet csúcsértéke 9 és 14 fok között várható.

Kedden a fátyolfelhők mellett még általában több órára kisüthet a nap, majd délutántól vastagodhat a felhőzet. Estig még nem valószínű csapadék, éjjel szórványosan már számítani lehet esőre, záporra. Hajnalban helyenként párássá válhat a levegő, a déli szél időnként megélénkül. A hajnali órákra általában -6 és +1 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban azonban továbbra is hidegebb lesz.

A csúcsértékek 11 és 17 fok között alakulnak.

Nem tart azonban sokáig a tavaszias fordulat: a jövő hét második felében ismét hideg légtömegek érhetik el hazánkat, jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik