Tudomány zöldövezet

Horrorfilmbe illő ez az elhagyatott akvárium

Valószínűleg nem sokunk bakancslistáján van rajta egy elhagyatott akvárium meglátogatása – két urbexes azonban bejutott egy ilyen spanyol létesítménybe, és videót is készített róla. A felvételeken egy mumifikálódott cápa, elhullott és már bomlásnak indult, magára hagyott tengeri állatok látszanak. Azt nem tudni, hogy melyik akváriumról van szó, és hogy miért nem oldották meg az összes állat elszállítását a bezárás előtt.

Az urbexesek szerint az akvárium 2014-ben zárt be, amikor egy óriási hullám megrongálta az épületet. Ez év januárjában egy 13 méteres hullám érte el a spanyol partokat, komoly károkat okozva, az akvárium valószínűleg ebben a régióban található. A mumifikálódott cápa valószínűleg már eredetileg így volt kiállítva, a hátrahagyott állatok pedig az akvárium bezárásakor sem élhettek már, a többi lakót ugyanis sikerült elszállítani az épületből.

Az urbexesek, azaz azok, akik elhagyatott helyeket fedeznek fel és dokumentálnak, általában nem osztják meg a pontos helyszíneket – egyrészt az urbexezés illegálisnak minősül sok helyen, másrészt így meg lehet akadályozni, hogy az elhagyatott helyeket túl sokan keressék fel, és esetleg megrongálják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik