Tudomány zöldövezet

Egy medúza belsejébe rekedt halat fotóztak

Utolsó tápláléka is megfigyelhető annak a medúzának, amely a közelmúltban sodródott partra a délnyugat-angliai Padstow-nál – írja az Live Science.

Az áttetsző állat belsejében egy elpusztult hal látható.

A medúza a Chrysaora hysoscella faj egyik képviselője. Az iránytű medúzaként is ismert állat nevét barna, V alakú sávjairól kapta, amelyek az iránytű vonalaira emlékeztetnek. Azt egyelőre nem tudni, hogy fiatal zsákmánya milyen hal.

Az elpusztult állatokra egy helyi fotós, Ian Watkin lett figyelmes reggeli kutyasétáltatás közben, augusztus 4-én. Az állatokról készült képet a Cornwalli Természetvédelmi Alapítvány osztotta meg a Facebookon. Watkin szerint nem minden nap lehet hasonlót látni.


A Cornwalli Természetvédelmi Alapítvány szerint a fiatal halak gyakran keresnek menedéket a ragadozók elől medúzák csápjai között, jelen esetben azonban a példány rossz búvóhelyet választott. Miután a medúza elejtette áldozatát, kezdetleges gyomrában megkezdődött a lassú emésztés.

Az iránytű medúzák átmérője a 30 centimétert is elérheti. Az állatok gyakori vendégek a brit vizekben május és október között. A faj kisebb rákokkal, halakkal, illetve más medúzákkal táplálkozik, csípésük pedig kifejezetten fájdalmas lehet, igaz, nem halálos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik