Tudomány zöldövezet

Kis híján megölte a rókát a PET-palack

A téli madáretetés hazánkban is elterjedt gyakorlat, országszerte találkozhatunk az etetők „legegyszerűbb” formájával, a kivágott PET-palackokkal. Csakhogy a szezon végén ezek nemcsak csúnyák, de veszélyesek is.

A Civil Debreceni Állatmentők munkatársai a Facebook-oldalukon megjelent bejegyzés szerint véletlenül akadtak erre a szerencsétlen rókára:

Fotó: Civil Debreceni Állatmentők

Az állat fejére egy madáretetővé „átalakított” PET-palack szorult, és pusztán a szerencséjének köszönhette, hogy épp a legmegfelelőbb emberek vették észre. Némi küzdelem után sikerült elfogni és azonnal állatorvoshoz vitték.

„Nagyon rég rajta lehetett mert már a nyüvek ették az egész fülét és sebeket, ahol megvágta a palack. Szakszerű és gyors kezelés után már vissza is került a megfelelő gondozásba” – mondta el a Hulladékvadásznak Csige Alexandra, a Civil Debreceni Állatmentők önkéntese.

Fotó: Civil Debreceni Állatmentők

A rókát elaltatták, levették a fejéről a palackot, eltávolították a nyüveket és kezelték a sebeit. Az állat túlélte a kalandot, de csak azért, mert szerencséje volt: ha nem állatvédők akadnak rá, hosszú, kínkeserves halála lett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik