Tudomány

Ilyen fagyit még biztos, hogy nem látott

Színváltós, mint egy játékautó.

Feltalálója a fizikusból és villamosmérnökből lett cukrászgéniusz, Manuel Linares. A 37 éves spanyol azt nem volt hajlandó elárulni, hogy Xamaleón fantázianevű fagylaltja pontosan hogyan készül, azonban azt kiemelte, hogy egy darab mesterséges színezék vagy édesítőszer sincs benne – teljesen természetes.

Bármely étel képes megváltoztatni a színét, az egész a hőmérséklettől és az oxidációtól függ” – magyarázta. Ezt egyébként nap mint nap magunk is megtapasztalhatjuk, például a felvágott alma is bebarnul.

A kaméleonfagyi eredetiben világoskék, azonban felszolgáláskor befújják egy sprével – ezt a feltaláló csak szerelmi bájitalnak hívja -, amitől másodpercek alatt besötétül, majd elfogyasztása közben lilás árnyalatban világosodik ki újra.

Kipróbálói szerint gyümölcsös íze van. (Fotó: Gizmodo)

A fagyimágus jelenleg két újabb ötleten dolgozik: az egyik a szórakozóhelyek ultraibolya fényében világítana, a másik pedig magától váltana fehérről rózsaszínre.

Ti megnyalnátok?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik