Tudomány

A háromévesek már élvezik a Napi Cukit

Képesek ugyanis felismerni a cuki, kölykökre jellemző arcvonásokat.

Az “aranyosság” egyáltalán nem szubjektív, hanem tudományosan is jól körülhatárolható fogalom – a felnőtt egyedekhez képest aránytalanul nagy fej és szemek, a lekerekített, puha vonások mind idetartoznak és mind arra késztetik a felnőtteket, hogy ápolják és gondozzák a csöppségeket, ezzel is növelve túlélési esélyeiket.

Nos, egy új kutatás szerint ezt az aranyosságot már a hároméves gyerekek is képesek felismerni, vagyis kétségtelenül élveznék a Napi Cuki rovatunkat.

A kísérletek során emberek, macskák és kutyák képeivel szórakoztatták a 3-6 év közötti résztvevőket, s bár a “cukiság-osztályzat” nagyrészt egyéni ízlés kérdése volt, az kiderült, hogy különbséget tudnak tenni (és jobban szeretik) a kölyköket. Ami a kutatókat igazán meglepte, hogy a gyerekek a felnőtt kutyák arcát aranyosabbnak tartották a felnőtt macskákénál és a felnőtt emberekénél is.

Sőt, az egyik kutatási eredmény, amely a tudósok szerint további vizsgálatokat igényel, hogy a gyerekeket olyannyira vonzzák a kutyák, hogy a veszélyérzetük is kikapcsol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik