Hasznos újítást kap a Chrome böngésző

Androidon csak nemsokára, iOS-en viszont már most elérhető ez a funkció.

A Google ismét előrukkolt egy hasznos újítással, ami bár elsőként az iOS-es változatban tűnt fel, hamarosan Androidra is megérkezik. Ez nem más, mint az asztali változatban már elérhető Lapcsoportok, valamint annak megosztási lehetősége – írja a 9to5Google.

A funkció lényege, hogy összefoghatunk néhány fontos lapot egy név alatt: ha például utazás előtt vagyunk, minden olyan honlapot egy csoportba összegyűjthetünk, amire szükségünk lehet az út során.

Fontos, hogy a lapok szinkronizálhatók az asztali és a mobilos böngésző között, így könnyedén hozzáférhetünk bárhonnan az adott oldalakhoz, ha egy profilt használunk a két eszközön.

Az így létrehozott lapcsoport ezután megjelenik a Google-fiókkal szinkronizált egyéb eszközökön is; asztali számítógépen, például, a könyvjelzősáv bal szélén fog felbukkanni.

Az újítás természetesen oda-vissza működőképes, így teljesen átjárhatók lesznek az összes eszköz között a lapcsoportok, teszi hozzá a hvg. A Google egyelőre nem közölte, mikor érkezhet meg az újítás a böngésző androidos változatába.