Ha teheti, 100 éves koráig dolgozik Bill Gates

A most 68 éves üzletember Warren Buffet nyomdokaiba szeretne lépni, aki 94 évesen is heti hatszor jár be az irodába.

Bill Gates egyelőre nem tervez nyugdíjba menni, sőt ha teheti, a következő 30 évben is dolgozni fog – nyilatkozta a most 68 éves milliárdos a CNBC-nek. Az üzletember arról beszélt, hogy Warren Buffet nyomdokaiba szeretne lépni, aki még ma is vezérigazgatói pozíciót tölt be a  Berkshire Hathawaynél.

A barátom, Warren Buffet még 94 évesen is heti hat napon jár be az irodájába. Remélem, az egészségem megengedi, hogy olyan legyek, mint Warren

– fogalmazott Gates. Azt a lehetőséget pedig szerinte elképzelni is szörnyű, hogy nem teljes állásban fog dolgozni a jövőben.

A Microsoft társalapítója, bár már nem vezeti cégét, máig annak technológiai tanácsadója maradt, emellett pedig azon munkálkodik, hogy 128 milliárd dollárra becsült vagyonával olyan problémákat oldjon meg, mint a klímaváltozás, bizonyos betegségek, a szegénység, illetve az egészségügy és az oktatás hozzáférhetősége.

Gates elmondta, hogy rengeteg dolgot szeretne még megvalósítani életében, ezek közé tartozik a gyermekbénulás és a malária legyőzése, valamint hogy felére csökkentse a gyermekhalandóságot, évi 5 millióról évi 2,5 millióra. Ezek eléréséhez pedig még legalább 10 évig szeretne dolgozni a jelenlegi munkabeosztásában, de ha az egészsége engedi, akkor inkább 20–30 évig.

A milliárdos azt is elárulta, ma már nem dolgozik olyan keményen, mint fiatalkorában, a húszas éveiben ugyanis a hétvégéken is dolgozott, és szabadságra se ment el soha. Éppen Buffet volt az, aki meggyőzte őt arról, hogy néha lazítson is, mondván, nem attól lesz komoly üzletember, hogy élete minden percét munkával tölti ki.

Gates elárulta, hogy azóta hobbiból teniszezik, eljár nyaralni és szabadidejében akár napi 3 órát is olvasással tölt. Emellett igyekszik naprakész maradni, ezért például sokat tanul a mesterséges intelligenciáról is, ami saját bevallása szerint nagyon időigényes, de hihetetlenül kielégítő.

Kapcsolódó
Bill Gates szerint nem szabad túl sokat dolgozni
Bill Gates egy egyetemen tartott beszédet a végzős hallgatóknak.