Tech

Vasco Fordítógép: ingyenesen és korlátlanul lehet vele fordítani

Vasco
Vasco
Bizonyára sokak emlékeznek arra, ahogyan egy várva várt külföldi utazás során váratlan akadályokba ütköznek a helyi nyelv teljes körű ismeretének hiányában. Bizonyára sokan vannak olyanok is, akik, ha lehet, soha többé nem szeretnék ezt újra átélni. Számukra van egy meglehetősen jó hírünk: 2024-et írunk, így már a rendelkezésünkre állnak olyan eszközök, amelyek segítségével bárki úgy beszélhet a világ bármely országában, mint egy helyi lakos.

A megoldás: egy univerzális fordítógép. Nehezen lehetne jobban összefoglalni az eszköz, mégpedig a Vasco Translator V4 fordítógép lényegét annál, ahogy két vásárló a termék honlapján szereplő visszajelzéseknél megtette. Egyikük azt írta: „Ha nem vagy biztos a nyelvtudásodban egy idegen nyelv esetén, muszáj ezt beszerezned. Kinyílik a világ előtted!”. Míg másikuk úgy fogalmazott: „A világ a zsebedben.”

Ám nehogy azt gondolja bárki, hogy ez az eszköz csak egy utazáson válhat hasznára. Ez a mesterséges intelligenciát alkalmazó készülék munkahelyen, nyelvtanuláskor és utazások során egyaránt hasznos lehet. Felmerülhet a kérdés, hogy jó, jó, de mégis hogyan?! A fordítóeszközök ugyanis internet-hozzáférésre szoktak támaszkodni. Csakhogy a Vasco fordítógép más.

A készülékhez tartozik ugyanis egy beépített SIM-kártya, amely ingyenes és korlátlan internetet biztosít a fordításokhoz egy életen át. Mindez lehetővé teszi, hogy a fordítógép büszke tulajdonosa akár 200 országban, további költségek nélkül, díjmentesen beszélhet úgy, akár a helyiek.

Mostantól egy életen át lehetősége nyílhat bárkinek beszélgetni a világ 90 százalékával, legyen akár idős, akár fiatal.

Ráadásul azon felül, hogy az univerzális fordítógép segítségével könnyedén beszélgethet egy másik ország lakóival, még le is nyűgözheti őket, hiszen a készülék anyanyelvi kiejtést biztosít, így ténylegesen úgy kommunikálhat egy spanyol, japán vagy akár thai beszélgetőtárssal, mintha mindig is egymás szomszédságában éltek volna.

Milyen helyzetekben lehet segítségünkre a fordítógép? A Vasco Translator V4  fordítógép több, különböző helyzetekben – erre mindjárt részletesen is kitérünk – használható funkcióval rendelkezik: a fotófordító 108, a szövegfordító 90, míg a hangfordító 76 nyelven működik, de gondoltak azokra is, akiknek nyelvtanulási ambícióik vannak: ehhez 28 nyelvtanfolyam áll rendelkezésükre szókincsünk bővítésére.

Vasco

Azoknak sem kell aggódni, akik esetleg tartanak attól, hogy egy esetleges hangos környezetek – például vasútállomás, repülőtér, turistákkal teli utca – megnehezíti a fordítógép használatát. A mikrofon- és háttérzajcsökkentés ugyanis lehetővé teszi, hogy a Vasco Translator V4 fordítógép minden kimondott szót lefordítson, szükségtelen szünetek nélkül. A körülmények más tekintetben sem jelenthetnek akadályt: a fordítógép ütés-, fröccsenés- és porálló, így bármilyen környezetben kiválóan használható.

Nézzük a fotófordítási funkciót: a készülék kiváló minőségű Sony kamerával rendelkezik, amivel immár semmi sem állhat a használó útjába, ha egy menü, menetrend vagy bármilyen táblának megértése a cél. Gondoljunk csak bele, így lesz igazán teljes az élmény: a világ bármely táján úgy beszélgethet a pincérrel, mintha nem akár több ezer kilométerre egymástól születtek volna, és közben könnyűszerrel megértheti az étlap minden egyes apró részletét is.

Fordíthatunk tehát beszédet, illetve fordíthatunk képet is, ám ez még nem minden: a szövegfordítási funkciónak hála begépelhetünk idegen szavakat, kifejezéseket a billentyűzet segítségével, így még jobban megismerhetjük a környezetet, ahová ellátogattunk, és ahol épp semmilyen korábbihoz nem hasonlítható élményeket szerezhetünk, hiszen többet és jobban érthetünk meg belőle, mint eddig lehetségesnek gondoltuk.

Mi történik, ha különböző nyelveken beszélő emberek szeretnének egyidőben beszélgetni?

A fordítógép MultiTalk alkalmazásával ez is könnyedén megvalósítható. A többnyelvű csevegőalkalmazás az összes üzenetet lefordítja a kívánt nyelvre a beszélgetés közben. Még az olyan ritka nyelvpárok, mint az angol-japán vagy a német-mandarin esetében is kiváló minőségű fordítás jön létre, így minden résztvevő félreértések nélkül tud beszélgetni.

És akkor már csak az maradt hátra, hogy a praktikus kérdésekről is szót ejtsünk: a fordítógép akkumulátorral működik, ám nem kell amiatt aggódni, hogy a készülék gyorsan lemerülne. Az akkumulátor ugyanis készenléti módban akár 180 órát, normál használat mellett pedig 4-5 napot is kibír.

Vasco

Mindent összegezve elmondhatjuk tehát, hogy a készülék a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki számára tökéletes élményt nyújt, az idősebb korosztálynak sem kell amiatt aggódni, hogy esetleges tapasztalatlanságuk miatt falakba ütközhetnek. Vagy ahogy egy elégedett vásárló fogalmazott az értékelések között: „Még a kütyükhöz nem értő barátom is könnyen kezeli!”.

A 24.hu olvasóinak most 15% kedvezmény jár Vasco Translator V4 és M3 fordítógépekre a 24TRAVEL15 promóciós kóddal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik