Tech

Öt szuper kütyü, amit idén mindenképpen ki szeretnénk próbálni

Lenovo
Lenovo
Évek óta kütyük vesznek körül minket, de a technológia folyamatosan fejlődik, és a gyártók rendre képesek előállni olyan termékekkel, amik valamiért birizgálják az ember fantáziáját. Nincs ez másképp 2023-ban sem, és legújabb összeállításunkban öt olyan eszközöket vettünk sorra, amire nagyon szívesen rátennénk a kezünket.

Lenovo Smart Paper

A Lenovo a 2023-as CES szakkiállításon mutatta be az egyik legújabb táblagépét, ami lényegében egy hagyományos tablet és egy e-book olvasó szerelemgyereke. Az E-Ink technológiát használó Smart Paper 10,3 hüvelykes kijelzőt kapott, maximális felbontása 1872 x 1404 pixel, jár mellé egy stylus, és főleg azokat veszi célba, akik nagy képernyőn szeretnének olvasni, sokat jegyzetelnek, illetve kreatív, grafikai munkát végeznek. A LED-es háttérvilágításnak hála a fényerősség és színhőmérséklet 24 lépésben állítható, a kijelző pedig 23 milliszekundumos késleltetéssel képes a digitális ceruza mozgását követni. Az utóbbi eszköz esetében ráadásul 9 „fej” közül lehet majd választani, amik között megtalálható a golyóstoll, a színkihúzó és a szimpla toll is.

Lenovo

A rendszer alapját egy módosított Android 11 adja, és az eszköz képes szöveget fordítani, a kézírást átalakítja jegyzetté, az így kapott fájlok pedig könnyedén továbboszthatók PC-re vagy okostelefonra. A Lenovo Smart Paper 50 gigabájt tárhellyel érkezik (amin legalább 50 ezer oldalnyi szöveg elfér), de elérhetők rá felhőalapú megoldások is, a kommunikációról pedig a 802.11ac WiFi szabvány és a Bluetooth 5.2 kapcsolat gondoskodik.

Dyson 360 Vis Nav

A Dyson jól ismert a rúdporszívóiról, és már korábban is voltak robotporszívós próbálkozásaik, de azok nem arattak osztatlan sikert. Ez idén megváltozhat, hiszen a gyártó májusban bejelentette a vadonatúj Dyson 360 Vis Nav modellt, ami nemcsak egész jól néz ki a kék és piros színeinek köszönhetően, de olyan képességekkel ruházták fel, amivel simán kitűnhet a takarító eszközök rengetegéből. A brit cég gépeinél a teljesítményre sosem lehet panasz, és ez alól nem kivétel az új robotporszívójuk sem, aminél a motor sebessége 10 000 fordulat percenként, ami jó eséllyel olyan szívóerőt eredményez, aminek sem a padlón, sem a szőnyegen nem tud ellenállni a kosz.

Dyson

Emellé jön a 26 szenzorral és 360 fokos nézettel dolgozó navigációs rendszer, ami pontosan tudja, hol takarított már és hol nem, illetve segít a különböző „tereptárgyak” elkerülésében. A gép emellett térképet készít arról, hogy a lakás különböző pontjain mennyi koszt szedett fel, a takarítófej pedig úgy lett kialakítva, hogy sok konkurenssel ellentétben a falak és a bútorok mellől is képes rendesen felszippantani a koszt.

Sandberg Powerbank 30000 AlwaysOn DC+PD

Ha van kütyü, amire mindenkinek szüksége lehet 2023-ban, az egy jó powerbank. Amíg néhány éve egy ilyen eszköz esetében csak az volt a feltétel, hogy töltse a telefonunkat, ma már ennél sokkal többet várunk. Például, hogy egyszerre több ketyere is ráköthető legyen, és ne csak mobilt, fülest vagy tabletet, de akár hordozható gépet is elláthassunk vele energiával. A Sandberg idén nyáron megjelenő, nem túl kreatív nevű megoldása ezeket az igényeket pedig mind kiszolgálja.

Az hagyján, hogy a benne lévő telep 30000 milliamperórás, de akár két laptopot is tudunk tölteni vele 100 wattal az USB PD-C és DC portokon keresztül (utóbbihoz még egy cserélhető „fejkészletet” is kapunk, így töltő sem kell magunkkal cipelni). Emellé jár még egy 18 watt kapacitású QC 3.0 USB-A port, kapunk egy színes kijelzőt, amiről minden szükséges információ leolvasható, a lemerült powebank pedig mindössze másfél óra alatt maximumra tölthető. Az már csak bónusz, hogy mindez egy letisztult dizájnnal ellátott házban kapott helyet, ami ugyan nem kicsi, de még mindig nem akkora, mint a legtöbb laptoptöltő, egy hátizsákban simán elfér és a leghasznosabb társunk lesz az utazások során.

Sandberg

Motorola Razr 40

A Motorola Razr telefont jó eséllyel senkinek nem kell bemutatni, nem véletlenül került fel a legikonikusabb telefonokat bemutató listánkra. A 2000-es évek elején ultramenőnek számító készüléket nemrégiben a Motorola feltámasztotta, méghozzá hajlítható kijelzővel, idén pedig jönnek az új változatok, a Motorola Razr 40 és a Motorola Razer 40 Ultra. Mi inkább az előbbi modellre vagyunk kíváncsiak, már csak azért is, mert ennek az ára is kedvezőbb lesz a nagytestvérnél. Modern kagylótelefonról beszélünk, amit kinyitva egy 6,9 hüvelykes kijelzőt kapunk, míg kívül egy 1,5 hüvelykes apró képernyő mutatja a legszükségesebb információkat – itt érdemes megjegyezni, hogy a Razr 40 Ultra legnagyobb ütőkártyája, hogy ott a külső kijelző nagyobb (3,6 hüvelyk) sokkal több lehetőséggel.

Motorola

Ami pedig a hardvert illeti: Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 lapkakészlet, Adreno 644 grafikus chip, akár 12 gigabájt memória és 256 gigabájt háttértár. Emellé jön még három kamera (ebből az egyik a szelfi egység), a Wi-Fi 6, a Bluetooth 5.3, a 4200 milliamperórás akkumulátor, az Android 13 és a nagyszerű tény, hogy az elődjével ellentétben ez a telefon már kapható lesz Európában is. Simán lehet, hogy végre rendes kihívót kap a Samsung Galaxy Z Flip-széria.

Faro Smart Helmet

Kerékpározáshoz a biciklin kívül a legfontosabb kiegészítő egy sisak, és ha már veszünk egyet, akkor miért ne választanánk olyat, ami több egyszerű kobakvédőnél. Ezen a téren mi az amerikai Unit 1 által gyártott Faro Smart Helmetet próbálnánk ki, ami egyrészt jól néz ki, elég menő színekben kapható, másrészt teljesen vízálló és a gyártó szerint kiválóan szellőzik.

Unit 1

És ezek még csak az alapok, hiszen a sisak fel van szerelve 500+ lumen fényerősségű LED-ekkel, elöl és hátul egyaránt, sőt a fények egy része még testre is szabható, méghozzá egy Androidra és iOS-re elérhető alkalmazás segítségével. És ha ez még nem lenne elég, akkor van ütközésfigyelő, időjáráskövetés, a Farót felszerelték mágneses csattal és rendelkezik a viselőjét védő Mips technológiával is. A sisakhoz még egy külön megvásárolható kiegészítő is beszerezhető, amivel a sisak fényei extra funkciókat kapnak: jelzik a mögöttünk haladóknak, hogy merre kanyarodunk, illetve beállítható az is, hogy a hátsó LED-ek féklámpaként funkcionáljanak, magyarán automatikusan jelezzék, ha lassítani kezdünk.

Szponzorált tartalom

A cikk a Lenovo támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik