Tech

Elon Musk megszavaztatja, hogy maradjon-e a Twitter vezetője

Chris DELMAS / AFP
Chris DELMAS / AFP

A Twitteren szavaztatja meg Elon Musk, hogy maradjon-e a vállalat vezérigazgatója – írja a CNN. A milliárdos nem egészen két hónapja irányítja a platformot, azóta több botrány is kirobbant a közösségi oldal körül, nemrég például újságírókat tiltatott ki a Twitterről bármiféle figyelmeztetés nélkül.

A vállalkozó magyar idő szerint december 19-én, nem sokkal éjfél után indította el a szavazást.

Musk azt ígérte, hogy igazodni fog a végeredményhez, cikkünk megírásakor 57 százalékkal a lemondás vezet.

A milliárdos több kapcsolódó tweetben jelezte, hogy komolyan gondolja a dolgot, egyben homályosan arra is utalt, hogy távozása problémákhoz vezethet.

Musk 44 milliárd dollárért vásárolta meg a céget, amelynek október végén lett a vezérigazgatója, miután minden korábbi vezetőt kirúgott. Már a Twitter eladása sem volt botrányoktól mentes, az üzlet óta viszont a helyzet egyre rosszabb. Az oldalt nemcsak sok felhasználó, hanem sok hirdető is elhagyta, Musk pedig már befektetőket keres, hogy megoldja a vállalat gazdasági gondjait.

A milliárdos azt állítja, hogy egyelőre nem találta meg a lehetséges utódot. Kommunikációját ismerve azonban nem lenne meglepő, ha a voksolás puszta marketingfogás lenne, és már rég meglenne a következő vezérigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik