Tech

Elon Musk felfüggeszti a Twitter megvásárlását

Elon Musk bejelentette, hogy felfüggeszti a Twitterért tett ajánlatát – írja a CNN. Április végén úgy tűnt, hogy megkötik a 44 milliárd dolláros üzletet, a vállalkozó azóta arról is beszélt, hogy visszaállítja Donald Trump volt amerikai elnök zárolt fiókját.

Musk pénteken azt írta a közösségi oldalon, hogy az adásvételt felfüggesztik. Ennek oka az, hogy újabb részletekre vár annak alátámasztására, hogy a spam vagy hamis fiókok aránya valóban nem haladja meg az 5 százalékot a platformon.

A hír hatására a Twitter részvényei 20 százalékot estek a tőzsdei nyitás előtti kereskedelemben.

Musk tweetjében egy Reuters-cikket linkelt. A hír szerint a Twitter arról számolt be, hogy a bevételszerzésre alkalmas napi aktív felhasználóinak kevesebb mint 5 százalékát tették ki hamis vagy spam fiókok az első negyedévben.

Brendan Smialowski / AFP

Musk eddig kevés részletet közölt a Twitterrel kapcsolatos terveiről, igaz, a spam tartalmakat népszerűsítő botfiókokról korábban többször is beszélt. Azt is kijelentette már, hogy a felület túl gyorsan távolítja el az olyan fiókokat, amelyek megsértik el a moderálási szabályokat.

A Twitter igazgatótanácsa április 26-án bólintott rá Musk ajánlatára. Igaz, már ekkor megkezdődtek a találgatások, hogy az üzlet talán mégsem valósul meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik