Tech

Kiszállt a Neuralinkből a vállalat társalapítója

NEURALINK / AFP
NEURALINK / AFP

Hétvégén – hol máshol? – Twitteren jelentette be lemondását a Neuralinkből Max Hodak, a cég társalapítója. A bejegyzésből csak annyi derült ki, hogy már hetekkel ezelőtt távozott a cégtől, az okokról nem osztott meg semmit.

Elon Musk és Hodak 2016-ban alapították együtt a Neuralinket, amelybe Musk több tízmillió dollárt fektetett be a saját vagyonából. Az elképzelés az volt, hogy egy hatékony agy-gép interfészt hozzanak létre, amelyhez egész jól haladnak, bár a szakértők nem estek hasra a legutóbbi mérföldkövektől.

Korábban szokás szerint Elon Musk Twitteréről tudtuk meg, hogy a Neuralink már az idei évben emberekbe is ültetheti a chipjeit, és nekiállhat az emberes kísérleteknek. A cég az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelettel tárgyal arról, hogyan lehetne engedélyeztetni a klinikai kutatást.

Korábban érkeztek olyan kritikák a Neuralink háza tájáról, hogy nagy a káosz a cégnél, és a kutatók nem kapnak elég időt a fejlesztésre. Nem tudni azonban, hogy ebből mennyi az igaz, és hogy volt-e ennek köze Hodak kiválásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik