Tech

A Xiaomi Mi 11 mellé sem csomagolnak töltőfejet

Az Apple október 13-án mutatta be az iPhone 12 okostelefonokat, amik kezdetben azzal keltették a legnagyobb visszhangot, hogy a gyártó nem csomagol melléjük töltőfejet és fülhallgatót (de ugyanez igaz a frissen boltokba kerülő régi modellek esetében is). A konkurens gyártók persze azonnal lecsaptak erre, és sorra olyan üzenetekkel jelentkeztek a közösségi médiában, amik biztosította a vásárlókat arról, hogy náluk továbbra is alapfelszereltség a töltőfej. Így tett a Xiaomi is, ami az akkor aktuális Mi 10 Pro készüléket kezdte el promózni ezzel a szöveggel.

Xiaomi Xiaomi Mi 11.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy alig két hónappal az Apple bejelentése és az említett poszt után a kínai gyártó is bejelentette, hogy a következő csúcsmobilja, a Xiaomi Mi 11 mellé már nem tesznek töltőfejet a dobozba – fülhallgatót a gyártó már jó ideje nem mellékel a telefonjai mellé.

Ezzel a lépéssel a kíniak ugyanarra az útra léptek rá, mint a Samsung: a dél-koreai gyártó is bőszen élcelődött az Apple döntésén, aztán a múlt héten csendben elkezdték törölni azokat a posztokat, amiben arról volt szó, hogy nálunk mindig van töltő – méghozzá azért, mert a jelenlegi információk szerint a Samsung Galaxy S21 készülékek mellé szintén nem lesz ilyen kiegészítő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik