Tech

Még mindig a Samsung vezet a mobilpiacon

samsung galaxy z fold2
Farkas Norbert / 24.hu
samsung galaxy z fold2
Farkas Norbert / 24.hu

Bár a Xiaomi elképesztően jó harmadik negyedévet zárt 2020-ban a mobileladásokat illetően, azért még mindig a Samsung található az első helyen az értékesítések tekintetében. A Gartner elemzőcég legújabb jelentése szerint az idei harmadik negyedévben 366 millió okostelefont adtak el világszerte, ami 5,7 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

Az élen a Samsung végzett 80,82 millió eladott telefonnal, amivel a piac 22 százalékát birtokolják, de érdekes fejlemény, hogy amíg a dél-koreai vállalat csak 2,2 százalékban tudott növekedni tavalyhoz képest, addig a kínai cégnél ugyanez az eredmény 34,9 százalék.

A Xiaomi részesedése viszont még így is csak 12,1 százalék, a második helyen továbbra is az Egyesült Államok szankciói által meggyengített Huawei áll 51,83 millió eladott telefonnal, ami a mobilpiac 14,4 százaléka. A negyedik helyen az Apple található: a cupertinói cég július és szeptember között 40,6 millió okostelefont értékesített, amivel a piac 11,1 százalékát fedik le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik