Tech

PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en is visszafelé kompatibilis lesz a Cyberpunk 2077

Hét évvel az Xbox One és a PlayStation 4 megjelenése után idén ősszel a boltokba kerülnek a Microsoft és a Sony újgenerációs konzoljai az Xbox Series X és a PlayStation 5, és az új gépek esetében mindkét gyártó komoly hangsúlyt fektet arra, hogy az előző generációra megvásárolt játékok is játszhatók legyenek az új masinákon. Magyarán, ha valakinek például megvan PS4-re a Marvel’s Spider-Man, akkor a program játszható legyen PS5-ön is, akár lemezes, akár digitális formában.

Ezzel kapcsolatban tett ma nagy bejelentést a lengyel CD Projekt Red, a The Witcher-trilógia alkotói, akiknek idén esedékes a következő nagy durranása, a Cyberpunk 2077, ami egy belső nézetes szerepjáték lesz. A stúdió Twitteren tett bejelentése szerint a munkájuk visszafelé kompatibilis lesz a Sony és a Microsoft gépén is. Ha tehát valaki megveszi Xbox One-ra a játékot, az később Xbox Series X-en is játszhat majd a programmal, és ugyanez igaz a PS4/PS5 viszonylatában is.

A stúdió a Facebookon emellé még azt is hozzá tette az üzenethez, hogy 2021-ben az újgenerációs konzolokon egy masszív frissítés érkezik majd a játékhoz, az erősebb hardverhez igazítva a programot, és ez az update ingyen lesz a Cyberpunk 2077 korábbi vásárlói számára.

A játék rajongói számára ez mindenképpen kiváló hír, az ugyanakkor már kevésbé, hogy a fejlesztők pont tegnap este jelentették be, hogy a korábban már elhalasztott Cyberpunk 2077 mégsem jelenik meg idén nyáron, csak ősszel, egész pontosan november 19-én kerül a boltokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik