Tech

Ingyen játékkal kerül a boltokba a PlayStation 5

A Sony június 11-én, hosszas várakozást követően végre leleplezte a PlayStation 5 konzolt, rögtön két verzióban, illetve megmutatott két tucat olyan játékot, amik biztos elérhetők lesznek az újgenerációs játékgépre. Pontos megjelenési dátum és árcédula ugyan továbbra sincs, de azt már tudjuk, hogy a konzol egy előre telepített ingyen játékkal kerül a boltokba.

Leleplezték a PlayStation 5-öt, két verzió érkezik belőle
A Sony végre megmutatta a következő generációs konzolját.

Az ajándék program nem más, mint az Astro’s Playroom, ami az említett eseményen is kapott egy rövid, de így is kellően tartalmas kedvcsinálót. A játék lényegében a PlayStation VR virtuális valóság kiegészítőhöz készült Astro Bot Rescue Mission folytatása, műfaját tekintve pedig egy 3D-s platformjáték, amiben a címadó robot irányítása a feladat. A JAPAN Studio munkája ugyanakkor felfogható amolyan techdemóként is, hiszen a szórakoztatás mellett a program másik célja, hogy ízelítőt adjon abból, pontosan mire képes az április elején bemutatott vadonatúj DualSense kontroller.

A PlayStation 5 mellé érkező új típusú vezérlő képes a haptikus visszajelzésre, azaz a fejlesztők számára adott a lehetőség, hogy pusztán érintés alapján átérezhessük, mi történik a játékban – érezhetjük az esőt, a robbanásokat, de azt is, ha valami megrázza a karakterünket. Emellé adaptív ravaszokat kapunk, amik szintén azt fogják elősegíteni, hogy kicsit jobban átéljük az akciót, például az ujjainkkal érezhetővé válik a megfeszülő íj, mielőtt kilövünk egy nyílvesszőt. A kontroller ráadásul már mikrofont is tartalmaz, így nem feltétlenül lesz szükség headsetre, ha kommunikálni szeretnénk játék közben.

PlayStation 5: kiderült, pontosan milyen hardvert kap a Sony új konzolja
Végre megtudtuk, hogy milyen hardver kerül a - remélhetőleg - ősszel érkező játékgépbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik