Tech

Vadonatúj kezelőfelületet kap a PlayStation 5

A múlt héten a Sony végre bemutatta a PlayStation 5-öt, így már nemcsak azt tudjuk, milyen hardver kerül a gépbe, de már a konzol meglehetősen futurisztikusra sikerült külsejét is ismerjük. Ár és pontos megjelenési dátum továbbra sincs a két verzióban érkező játékgéphez, ugyanakkor kiderült, hogy a PS5 egy vadonatúj, teljesen átdolgozott kezelőfelülettel kerül a felhasználókhoz. Erről Matt MacLaurin, a Sony OX dizájnért felelős alelnöke írt egy LinkedIn-bejegyzésében. Az új rendszernél a hangsúly állítólag a sebességen lesz, ami jó hír, hiszen a PlayStation 4-es megoldás egyik hibája pont a lassúsága.

Ingyen játékkal kerül a boltokba a PlayStation 5
Az Astro's Playroom ott lesz minden eladott gépen előre telepítve.

A gyorsaságnak nyilván köze van ahhoz is, hogy a PlayStation 5 konzolok már egyedileg tervezett SSD-vel érkeznek, amik állítólag még a prémium adattárolókat is túlszárnyalják, és bennfentesek szerint gyorsabbak a konkurens Xbox Series X konzolokba kerülő meghajtóknál.

A PS5 rendszerével kapcsolatos érdekesség továbbá, hogy a június 11-ei esemény során sokan kiszúrták az új konzol üdvözlő képernyőjét is, amit a Sony elegánsan az érkező játékok előzetesei között rejtett el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik