Tech

Hotelszobákban videóztak titokban, mások fizettek, hogy nézhessék

A dél-koreai rendőrség lecsapott egy weboldalra, amelyen olyan illegális felvételeket streameltek, amelyeket hotelekben vettek fel a szereplők tudta nélkül. Bármilyen meglepő, az ilyen, rejtett kamerával készült videók egyáltalán nem ritkák az országban, komoly problémát jelentenek például nyilvános illemhelyeken, de a mostanihoz hasonló, hotelben elrejtett kamerákat is találtak már. Ez a fogás most azért különleges, mert a rendőrök azt is megtalálták, hol streamelik ezeket a videókat, amire eddig még nem volt példa.

A kamerákat 30 hotel összesen 42 szobájában találták meg, a hotelek az ország 10 városában voltak elszórva. A streamelő oldalon 4000 felhasználó regisztrált, sokan fizettek is azért, hogy extra szolgáltatásokat kapjanak, például újranézhessék a korábbi élő videókat, írja a CNN. Egy ilyen előfizetés ára 44,95 amerikai dollár volt, vagyis nagyjából 12500 forint. A weboldal árbevétele megközelítőleg 1,5 millió forintnak megfelelő összeg volt tavaly november óta.

Fotó: iStock

Dél-Koreában egyre nagyobb problémát jelentenek az illegális felvételek, 2012-ben még csak 2400 bejelentés érkezett ilyen videózásról a rendőrségre, 2017-ben pedig már 6400 alkalommal indítottak eljárást az ügyben. A helyzet annyira komoly, hogy tavaly

több tízezer nő vonult az utcára tiltakozásul, olyan táblákat lengetve, mint „Az én életem nem a te pornód”. 

Nem ez az első eset egyébként, hogy hasonló oldalt találnak az országban: januárban egy bosszúpornókkal teli oldal tulajdonosát zártak börtönbe négy évre, és 1,26 millió dollár megfizetésére kötelezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik