Tech

Ismét szintet lép az Apple

Az Apple Watch 2015-ös megjelenése idején forradalminak számított rengeteg dologban, és akkoriban az, hogy az óra külső applikációkkal oldotta meg az alváskövetést, nem számított különösebben problémásnak. Most viszont már rengeteg okosóra és okoskarkötő van a piacon, amelyek saját, beépített alvásmérő rendszerrel dolgoznak - a jobb üzemidő érdekében pedig most az Apple is beállhat ebbe a sorba.

A Bloomberg szerint az Apple jelenleg teszteli az eszközei alvásmérő funkcióját, és ha elégedett az eredménnyel, már 2020-ra beépítheti a legújabb modellekbe. Erre nagyon szüksége is van, hiszen a nagy riválisok, mint a Fitbit, vagy a Huawei, esetleg a Xiaomi készülékei, már ilyen beépített alváskövetéssel rendelkeznek, ami leginkább az üzemidejükön segít.

Az Apple Watch ebben nem igazán jó: általában egy teljes napnyi működést ígér a felhasználóknak aktív használat mellett, ami néha két napig is felugrik, attól függően, hogy mennyit nyomkodja az ember. A rendszeres alváskövetéssel azonban komolyan lecsökken ez az idő, és nem bírja ki a készülék a következő napot sem. A nagy vetélytársak ezzel szemben már egy-kéthetes, sőt, akár

még ennél több működést is ígérnek egyetlen töltéssel, alvásfigyelés mellett.

Ha az alváskövetést az Apple is beépítené a készülékbe, az olyan egészségkövető funkciók mellé társulna, mint például az EKG vagy az automatikus edzésfelismerés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik