Tech

Mától él a Messsenger életmentő funkciója

Mától Android és iOS rendszerekben is végleg törölhetők a Messenger-üzenetek mindkét fél számára - a Facebook fokozatosan engedi ki a lehetőséget az applikációban.
Korábban a témában:

Az üzenet-visszavonó gomb története áprilisból indul, amikor néhány Facebook-felhasználó észrevette, hogy Mark Zuckerberg korábbi üzenetei kitörlődtek a Messenger fiókjukból. A közösségi oldal akkor azt nyilatkozta, hogy mindezt adatvédelmi okokból vezették be, a felhasználók viszont nem elégedtek meg ennyivel, és tudni akarták, hogy az adminisztrátorok hogyan jutottak be az ő fiókjukba is, és törölték ki onnan is az üzenetet. A Facebook ekkor hozta nyilvánosságra, hogy dolgoznak egy üzenet-visszavonó funkción is, ami majd csak akkor lesz elérhető a nyilvánosság számára, ha megfelelően letesztelték.

A portrait of Facebook found Mark Zuckerberg is seen on an iPhone in this photo illustration on 28 August, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Jön a Facebook funkció, ami eddig csak Zuckerbergnek volt elérhető
Tényleg visszahívhatók lesznek a Messengerben elküldött üzenetek.

Egy darabig folytak a bétatesztek, de a Mashable szerint mától már mindenki számára elérhető lesz az új funkció. Eddig is lehetett üzeneteket törölni a Messengerből, de a törölt üzenet csak a küldő chatablakából tűnt el, a fogadóéból nem. Az újítással teljesen eltüntethetjük az üzenet nyomait mindkét féltől. Aki szólta már el magát Messengeren egy meglepetés buliról, vagy küldött első felindulásból olyan üzenetet, amit azonnal visszavont volna, most örülhet:

záros időn belül elméletileg már élhet az új funkcióval.

A törléshez egészen egyszerűen rá kell majd kattintani az üzenetre, és rámenni a törlésre – ha felajánlja az opciót, hogy az egész beszélgetésből töröljük, és ne csak a saját ablakunkból, akkor már él az új funkció. Fontos viszont, hogy az üzeneteket csak a küldés utáni 10 percben tudjuk majd semmissé tenni, ha kifutunk az időkeretből, az írás örökre ott marad az ablakban.

Ha még nem látja a funkciót, az azért lehet, mert idő kell ahhoz, hogy mindenhol bevezessék – néhány napon belül azonban biztos, hogy mindenkinek megjelenik világszerte.

A kitörölt üzeneteket azonban továbbra is lehet majd jelenteni úgy, hogy a felhasználókat jelentjük a Facebooknak, így ez az opció nem veszik el.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.