Tech

Mi imádjuk, önnek is tetszeni fog a Messenger új funkciója

Aki akár egyetlen olyan Messenger beszélgetésben benne van, ahol egyszerre több felhasználó kommunikál, az pontosan tudja, hogy milyen idegesítő, mikor egyszerre többen írkálnak, és egy ponton nem látszik, hogy ki mire is válaszol. Szerencsére ennek vége, ugyanis hamarosan mindenkinek elérhetővé válik a lehetőség, amivel pillanatok alatt válaszüzenetet küldhető egy korábbi megszólalásra.

Az újdonságot az Index szúrta ki, náluk már elérhető Android 9 alatt, és a tapasztalataik szerint elég a kiválasztott üzeneten jobbra húzni az ujjunkat, és máris megjelenik alul idézetként, azzal a kiegészítéssel, hogy ez válasz lesz a kiválasztott csevegőpartner számára. Hogy pontosan érthető legyen, miről is van szó, Tóth Balázs még videót is készített a hiánypótló funkcióról:

A lehetőség már nálunk is megjelent egy szintén Android 9-et futtató Huawei Mate 20 Pro készüléket használva, és az ilyen formában adott válasz nemcsak mobilon jelenik meg, hanem a böngészős változatban is jól látható, hogy mire reagáltunk – bár ott egy kicsit még csúnya a dizájn.

Cserébe ez a lehetőség már az asztali verzióban is használható: nem kell mást tenni, mint arra a szövegre vinni a kurzort, amire reagálni szeretnénk, majd a megjelenő három pöttyre kattintva kiválasztani a Reply/Válasz opciót, és bepötyögni a reakciónkat.

A megoldás ugyan még messze nem tökéletes (mobilon egy rossz mozdulattal akkor is előjön a funkció, ha nem akarjuk), de már így is jóval átláthatóbbá teszi a közös csevegést – mi például imádjuk, hogy most már pontosan látható, hogy ki mire reagál a szerkesztőségi beszélgetésekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik