Tech

Jön a Facebook funkció, ami eddig csak Zuckerbergnek volt elérhető

Április elején – a Facebook eddigi legnagyobb botrányának közepette – derült ki, hogy a legnagyobb közösségi oldal csendben, minden figyelmeztetés vagy utólagos jelzés nélkül kitörölte Mark Zuckerberg néhány korábban elküldött privát üzenetét. A beérkező és elküldött szövegeket ugyan bárki törölheti, ilyenkor azonban csak a mi chat ablakunkból tűnik el az üzenet, a másik félnél ugyanúgy megmarad. Nem úgy a cégvezér esetében, aki úgy tudott törölni, hogy a fogadó fél fiókjából is eltűntek a beszélgetések.

Ezen persze jó páran felháborodtak az interneten, és a cég jobbnak látta szinte azonnal bejelenteni: már dolgoznak azon, hogy ez a lehetőség minden felhasználó számára elérhető legyen. Ennek már lassan egy hónapja, és nagyon úgy tűnik, hogy a Facebooknál nemcsak vetítettek, ugyanis a The Next Web birtokába jutott egy olyan screenshot, amin már látható, hogy – mobilon – milyen figyelmeztetést kapunk, ha végleg törölni, azaz el nem küldötté kívánunk tenni egy korábbi üzenetet.

Figyelmeztetés a végleges törlés előtt – Forrás: The Next Web

A végleges törlésre utaló jeleket az iOS-es Facebook app legújabb frissítéséből nyerték ki szakemberek, és ez jó eséllyel arra utal, hogy a funkció már elkészült, és csak arra vár, hogy a legnagyobb közösségi oldal elérhetővé tegye a felhasználók számára. Hogy erre mikor kerül sor, arról nincs konkrét információ, de a fentiek fényében nem lepődnénk meg, ha az elkövetkezendő napokban/hetekben már megkezdődne az éles tesztelés, és a funkció aktiválódna néhány kiválasztott felhasználó számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik