Tech

Hamarosan elsötétülhet a Messenger

Néhány embernek már októberben felbukkant a Messengerben az elsötétítés lehetőség, most viszont egyre szélesebb körben tesztelhetik a felhasználók. A beállítás csak annyit tesz, hogy ha bekapcsoljuk, az app sötét háttérrel, kevesebb fényerővel működik.

Hamarosan érkezhet a szemkímélő, éjszaka is kényelmesen használható Messenger: a Facebook teszteli az app éjszakai módját, most sokkal szélesebb körben, mint korábban. Az első tesztfelhasználók már 2018 októberében ráakadhattak a beállításra a Messenger „én” menüjében, mostanra pedig sokkal szélesebb körben, több országban is megjelent a lehetőség. Egyelőre nem tudni, hogy a támogatott országok között ott vagyunk-e mi is, de

nincs róla infónk, hogy itthon valaki kipróbálhatta volna már az újítást.

A külföldi teszterek viszont jelezték azt is, hogy a próbaverzió gyakran visszavált a hagyományos, világos színmódra, így gyakran kellemetlen, ha az ember a sötétben használná. Az egész nem jelent új kezelőfelületet, nagyjából minden úgy néz ki benne, mint a hagyományos Messengerben, csak a színek sötétek. A fehér háttér fekete lesz, a sötét betűk fehérek, a kereső pedig szürkévé változik. Tetszőlegesen lehet be- és kikapcsolni a fent említett „én” menüben.


Twitteren már megjelent néhány képernyőkép arról, hogyan fest az újítás, de arról semmi infó nincs, hogy mikor készülnek ténylegesen bevezetni a színcsökkentett módot. A Facebook egyelőre random tesztelget, és valószínűleg csak várja a visszajelzéseket.

Frissítés: olvasónk jelezte, hogy neki és néhány ismerősének itthonról is elérhető az éjszakai mód már november óta, de úgy tűnik, egyelőre csak iOS rendszeren. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy néha teljesen magától visszavált nappali módba, de egyébként jól működik.

Kép: Czékus Róbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik